Ca măsură profilactică specială pentru evitarea îmbolnăvirii angajaților și a petenților, se limitează accesul persoanelor la Serviciile de impozite și taxe locale, astfel:

Pentru persoane fizice:

Începând cu data de 22.10.2020, accesul publicului în incinta Serviciului de impozite și taxe persoane fizice va fi permis doar în baza programărilor online.
Programarea online pentru depunerea declarațiilor fiscale pentru stabilirea impozitelor și taxelor locale, a cererilor pentru emiterea certificatelor de atestare fiscală și a altor tipuri de cereri în domeniul taxelor și impozitelor locale, se face pe pagina de internet a Municipiului Târgu Mureș – https://www.tirgumures.ro, de către persoana interesată.
Persoanele fizice care nu au acces la internet se pot programa prin telefon, la numărul 0265/268.330 int.130.
Declarațiile fiscale și cererile care privesc domeniul impozitelor și taxelor locale – persoane fizice pot fi trimise prin poștă sau prin email pe adresa itl@tirgumures.ro.

Pentru persoane juridice:

Începând cu data de 22.10.2020, accesul publicului în incinta Serviciului de impozite și taxe persoane juridice va fi limitat la o singură persoană.
Declarațiile fiscale și cererile care privesc domeniul impozitelor și taxelor locale – persoane juridice pot fi trimise și prin poștă sau prin email pe adresa itlpj@tirgumures.ro.

Toate formularele fiscale privind impozitele și taxele locale, actele necesare, precum și conturile IBAN corespunzătoare obligațiilor de plată, precum și alte informații utile, se regăsesc pe site-ul instituției noastre www.tirgumures.ro, secțiunea IMPOZITE, TAXE ȘI AMENZI.

Pentru a evita deplasarea la sediul primăriei, rugăm persoanele fizice să efectueze plăți online, cu card bancar, prin metoda de plată electronică “ghiseul.ro”, prin accesarea de pe site-ul instituției noastre www.tirgumures.ro, a aplicatiei ghiseul.ro.

Persoanele juridice au posibilitatea consultării obligațiilor de plată înregistrate în evidența fiscală precum și a face plăți electronice, prin accesarea de pe site-ul instituției noastre www.tirgumures.ro, a aplicatiei Globalpay, în baza solicitării prealabile a unei parole de acces. Parola de acces se poate solicita și printr-un e-mail trimis pe adresa itlpj@tirgumures.ro.

Marosvásárhely Megyei Jogú Város Helyi adó- és illetékügyi igazgatósága által a Covid-19 terjedésének megakadályozása érdekében alkalmazott intézkedések

A jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel, az alkalmazottak és az ügyfelek megbetegedésének elkerülését célzó speciális megelőző intézkedésként korlátozzuk a személyek belépését a helyi adó- és illetékügyi osztály ügyfélszolgálatához, a következőképpen:

Magánszemélyek esetében:
2020.10.22-étől kezdődően, a Covid-19 vírus terjedésének megelőzése érdekében, a magánszemélyek helyi adó- és illetékügyi osztályának helyiségeit kizárólag online időpontfoglalás alapján lehet látogatni.
Online időpontot foglalni a helyi adók és illetékek megállapítására vonatkozó adóbevallások, valamint az adóigazolások kiadására irányuló kérelmek benyújtásához, illetve a helyi adókat és illetékeket érintő egyéb kérelmek benyújtásához Marosvásárhely Megyei Jogú Város honlapján lehet (https://www.tirgumures.ro).
Azok a magánszemélyek, akik nem rendelkeznek internet-hozzáféréssel, telefonon foglalhatnak ügyintézési időpontot a 0265/268.330-as telefonszám 130-as mellékén.
Az adóbevallásokat és a magánszemélyek helyi adókra és illetékekre vonatkozó kérelmeit postán vagy e-mail-en is el lehet küldeni az itl@tirgumures.ro elérhetőségre.

Jogi személyek esetében:
2020.10.22-étől kezdődően, a jogi személyek helyi adó- és illetékügyi osztályára való belépést egyetlen személyre korlátozzuk.
Az adóbevallásokat és a jogi személyek helyi adókra és illetékekre vonatkozó kérelmeit postán vagy e-mail-en is el lehet küldeni az itlpj@tirgumures.ro elérhetőségre.

A helyi adókkal és illetékekkel kapcsolatos összes formanyomtatványt, a szükséges iratok jegyzékét, a befizetési kötelezettségekhez rendelt IBAN-kódokat (bankszámla-azonosítók), valamint további hasznos információkat megtalálnak az intézmény www.tirgumures.ro honlapján, az Adók, illetékek és bírságok menüpont alatt.
A polgármesteri hivatal személyes felkeresésének elkerülése érdekében arra kérjük a magánszemélyeket, hogy online befizetéssel, bankkártyával, a “ghiseul.ro” elektronikus befizetési mód segítségével, intézményünk www.tirgumures.ro honlapjáról elérhető ghiseul.ro applikációt használva törlesszék adóikat.
A jogi személyek a hivatal honlapján, a www.tirgumures.ro internetes elérhetőségen a Globalpay applikáció segítségével áttekinthetik az adóügyi nyilvántartásban szereplő befizetési kötelezettségeiket, valamint elektronikus befizetésre is lehetőség nyílik. Mindehhez előzetesen belépési jelszót kell igényelniük. A belépési jelszót e-mailben is igényelhetik a itlpj@tirgumures.ro címen.