Aproximativ 200 de angajaţi ai Fabricii Leoni din Luduş au protestat, joi, după decizia de închidere a punctului de lucru, solicitând să li se respecte drepturile sociale. Fondatorul grupului de iniţiativă locală online “Grupul Civic Luduş”, Sergiu Stoica, a declarat, joi, pentru Agerpres, că protestul celor aproape 200 de angajaţi a fost unul paşnic, iar oamenii sunt îngrijoraţi pe motiv că li s-ar fi oferit doar două opţiuni: transferul la fabrica din Arad sau demisia.

Reprezentantul pe comunicare al LEONI România, Andrei Rusu, a transmis, într-un comunicat de presă, că piaţa producătoare de maşini este afectată din perspectiva rutelor de distribuţie şi a scăderii producţiei, ceea ce duce la o cerere scăzută a părţilor componente.

Potrivit comunicatului, compania va sprijini relocarea angajaţilor din Luduş prin asigurarea cazării, dar şi prin oferirea unui bonus. “Din dorinţa de a afecta cât mai puţin salariaţii noştri şi pentru a păstra continuitatea în muncă, le-am oferit acestora posibilitatea de a-şi desfăşura activitatea la fabricile din Bistriţa. Până când fabricile de la Bistriţa vor avea posibilitatea de a-i integra în procesele specifice, ne-am îndreptat angajaţii spre fabrica din Arad. Astfel, pentru o perioadă de maxim cinci luni, angajaţii au posibilitatea detaşării la fabrica din Arad. Sprijinim relocarea angajaţilor noştri prin asigurarea cazării, dar şi prin oferirea unui bonus de relocare. După această perioadă, activitatea angajaţilor noştri se va relua la fabricile din Bistriţa. Compania va pune la dispoziţie transportul gratuit până la locul de muncă şi retur. LEONI a investit continuu în formarea şi specializarea angajaţilor, cea mai importantă resursă a companiei. Apreciem contribuţia, profesionalismul şi dedicarea de care angajaţii LEONI dau dovadă zi de zi”, a susţinut compania.

Sursa: observatornews.ro