Un bărbat de 77 de ani, aflat în moarte cerebrală, a devenit salvator pentru alte vieți, după ce familia sa a acceptat să-i doneze organele. Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș a anunțat, ieri, că a fost realizată cu succes o prelevare de organe de la un pacient de 77 de ani, aflat în moarte cerebrală.

”În această perioadă extrem de dificilă pentru toată lumea, cauzată de pandemia COVID-19, solidaritatea şi dragostea faţă de semeni fac diferenţa dintre viaţă şi moarte. Astfel, în această după-amiază, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Cluj şi Bucureşti au prelevat ficatul şi rinichii de la un pacient aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş”, a transmis, ieri, SCJU Târgu Mureş.

Potrivit unor surse, este vorba despre un bărbat de 77 de ani, internat în Secţia Clinică ATI.

”Donatorul de azi este cel mai vârstnic de la Târgu Mureş şi unul dintre cei mai în vârstă din ţară. Ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, iar rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj”, a mai precizat unitatea medicală.

Instituţia a precizat că prelevarea de organe realizată în cursul zilei de joi este a şasea din anul 2021, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Sursa: observatornews.ro / Foto: caracter informativ