Deputatul Emanuel Ungureanu, vicepreşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, susține că la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş este „dezastru”, fiind evident că se încalcă norme de igienă minimale şi mai multe ordine de ministru.

Acesta spune că procedurile de dezinfecţie nu sunt respectate, iar pacienţii sunt introduşi în sală „ca în abator, unul după celălalt, fără să se ţină cont de nevoia de a curăţa suprafeţele contaminate”.

„Aşa arată sala de Ortopedie-Traumatologie din interiorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş. Infecţiile nosocomiale sunt în floare în această secţie”, a scris Ungureanu pe Facebook.

Acesta acuză că instrumentele cu care se operează au peste 20 de ani vechime, dar şi mai grav este faptul că se resterilizează şi de 15-20 de ori materiale de unică folosinţă cum ar fi cauterele şi sistemele de aspiraţie.

Deputatul a precizat că pereţii sălii de operaţie sunt scorojiţi, spaţiile de depozitate ale materialelor sanitare sunt înguste şi dezorganizate, mopurile agăţate pe perete sunt brand de spital românesc, instrumentarul este vechi şi ruginit, iar în sala de operaţii este şi o chiuvetă din tablă de alamă ruginită, o improvizaţie unde se aruncă ilegal sângele contaminat după operaţii.

„Secţia de Ortopedie-Traumatologie este raiul şpăgilor şi şeful acestei maşinării de făcut bani este doctorul Tiberiu Băţagă. Despre modul în care formează un clan, împreună cu soţia sa, şefa secţiei de Gastroenterologie, am mai vorbit acum câteva zile”, a arătat Ungureanu.

Acesta l-a acuzat pe Vasile Cepoi, şeful Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), care a emis acreditarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, că a evitat să vadă acel spaţiu pentru că i s-a comunicat de la partid că trebuie să „închidă ochii şi i-a închis”.

„Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Managementul Calităţii în Sănătate nu au intrat în această sală de operaţie şi au evitat să mai intre în altă sală. Ce contează pericolul la care sunt expuşi deopotrivă bolnavii şi personalul care lucrează în acest coteţ? Şpaga să vină”, a mai scris deputatul.

Ungureanu l-a acuzat şi pe managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş, Claudiu Puiac, că este „este o tămâie de partid care nu şi-a propus să deranjeze niciun clan din spital de teama pierderii scaunului călduţ de sub fund”.

Sursa: Facebook Emanuel Ungureanu – Deputat USR