Până astăzi, 21 octombrie, în judeţul Mureş au fost confirmate 3.543 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2. Faţă de ziua precedentă, au fost înregistrate 234 cazuri noi de persoane infectate, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 3 persoane au fost reconfirmate pozitiv în judeţul Mureş.

Potrivit informaţiilor DSP Mureş, la această dată sunt internate 274 persoane confirmate pozitiv în spitalele din judeţul nostru.

De asemenea, până la această dată, 837 de persoane s-au vindecat şi au fost externate din spitalele din judeţul Mureş. În plus faţă de acestea, 601 de persoane au fost externate la termenul de 10 zile (persoane confirmate pozitiv, dar asimptomatice), iar 205 de persoane au fost externate la cerere.

Un număr de 89 de persoane sunt internate cu suspiciune de infecţie cu virusul Covid-19, potrivit datelor DSP Mureş.

Până acum, 152 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat în spitalele din judeţul Mureş.

În această perioadă, continuă acţiunile de informare şi verificare cu privire la respectarea regulilor de protecţie sanitară în judeţul Mureş. Echipe mixte formate din poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti locali, reprezentanţi ai direcţiilor de sănătate publică, inspectoratelor teritoriale de muncă, direcţiilor sanitar-veterinare şi de la Protecţia Consumatorului sunt în teren zi de zi pentru a veghea la siguranţa mureşenilor.

Facem un apel către mureşeni de a respecta normele de protecţie: purtarea măştii, respectarea distanţării fizice şi spălarea mâinilor cât mai des este posibil. Prin respectarea acestor reguli simple, veţi avea grijă de sănătatea voastră şi a celor din jur: familie, prieteni, întreaga comunitate.

Îi îndemnăm pe toţi mureşenii să aibă o implicare civică activă şi să sesizeze orice încălcare a normelor de protecţie sanitară la TelVerde – 0800800165.

Cancelaria Prefectului

Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş