Salvamontişti din mai multe judeţe, care se aflau la un stagiu de pregătire în Făgăraș, intervin la un caz real, joi, 4 aprilie 2024.

Este vorba despre salvamontiști din Sibiu, Gorj, Alba, Cluj, Poiana Brașov, Zărnești, Bihor, Mureș, Prahova, Sinaia, Harghita, Satu Mare.

În jurul orei 14.30, salvamontiștii participanți la curs au auzit strigăte într-un perete de sub vârful Vânătoarea lui Buteanu.

”Acțiunea de pregătire a fost întreruptă imediat și salvamontiștii au început să organizeze echipele de intervenție.

Astfel, o echipă de prim răspuns se deplasează la locul accidentului pentru a face primele evaluări. Restul salvamontistilor pregătesc echipamentul de prim ajutor, targa de recuperare și vor analiza modalitatea de recuperare a victimei și traseul de deplasare către Bâlea.

Din echipa de interventie fac parte salvamontiști din Sibiu, Gorj, Alba, Cluj, Poiana Brașov, Bihor, Mureș, Prahova, Harghita, Satu Mare, Sinaia și Zărnești.

Din primele informații, se pare ca victima este un cetățean străin”, au precizat reprezentanții Salvamont România.

UPDATE ORA 16.22 Salvamont Sibiu: Cetăţeanul străin blocat în masivul Făgăraş a fost recuperat şi va fi dus la telecabina Bâlea.

Cetăţeanul străin care a rămas blocat într-un perete de sub vârful Vânătoarea lui Buteanu, din masivul Făgăraş, a fost recuperat de salvamontişti şi va fi dus la telecabina Bâlea, au transmis salvamontiştii din Sibiu.

Potrivit acestora, victima este un bărbat de origine spaniolă, care nu era echipat corespunzător. El nu are afecţiuni medicale.

“El a rămas blocat pe o stâncă într-o zonă expusă, greu accesibilă. Din fericire a reuşit să rămână în acel loc, să nu alunece, o cădere din acel loc putând fi fatală”, au precizat salvamontiştii.

Foto: captură video