Asociația Visit Mureș Egyesület organizează, în premieră, Festivalul Bujorului la Castel, pe domeniul Castelului Ugron din Zau de Câmpie. Evenimentul va avea loc în perioada 23-29 aprilie și coincide cu înflorirea bujorului de stepă din unica rezervație de acest gen din Europa.

Consiliul Județean Mureș a aprobat darea în folosință gratuită a terenului aferent Castelului Ugron, susținând promovarea patrimoniului cultural material și imaterial din zona de Câmpie a județului Mureș, precum și a reperelor culturale și gastronomice din arealul comunei Zau de Câmpie.

Festivitatea de deschidere a primei ediții a Festivalului Bujorului la Castel, un eveniment care se centrează pe frumusețea estetică a bujorului de stepă, armonizată cu povestea castelului Calendar, va avea loc în data de 27 aprilie 2024, ora 10:00, în curtea Castelului Ugron din Zau de Câmpie.

Evenimentul se va desfășura în perioada 27-28 aprilie, între orele 10:00-19:00, fiind organizat de Asociația Visit Mureș, Primăria Zau de Câmpie și Asociația Manifest pentru Patrimoniu.

„Festivalul Bujorului la Castel își va invita vizitatorii rezervației de bujori sa poposească în curtea castelului pentru o experiență locală fără precedent. Îi vom aștepta cu degustări delicioase ale produselor locale, cu ateliere ale meșterilor artizani, cu multiple ateliere pentru copii, cu o piesa de teatru, proiecție de film, cu un recital de pricesne, cu tururi ghidate ale castelului, cu o expoziție fotografică, cu exponate de costume populare și cu o cină aristocratică la castel”, au transmis organizatorii evenimentului.

Sursa: Fb REZERVATIA NATURALA – Bujorul de Stepa – Zau De Campie