Timp de patru ani, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Mureș a plătit salariul unui angajat și i-a evaluat cu „foarte bine” performanțele profesionale, deși acesta nu s-a prezentat deloc la serviciu. Toți șefii instituției au închis ochii pentru că era vorba de fostul președinte al Autorității Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Radu Chețan Roatiș, arată o anchetă a DNA. În timp ce era plătit de la DSVSA Mureș, Roatiș se ocupa de afaceri.

De profesie medic veterinar, Radu Chețan Roatiș a condus în mai multe rânduri ANSVSA: între 2007 și 2009, apoi 2010-2012, respectiv între 2016 și 2017. De fiecare dată când era eliberat din funcție, Roatiș revenea în județul natal – Mureș, fiind angajat la DSVSA Mureș din 2006. La fel s-a întâmplat și în ianuarie 2017, după ce a fost schimbat din funcție de premierul Sorin Grindeanu.

Roatiș s-a întors la DSVSA Mureș, instituție condusă atunci de Sandor Kincses. A primit un post de consilier superior tocmai în cadrul Biroului Antifraudă. În 2018, când structura a fost desființată, Roatiș a fost mutat pe un post similar la Biroul Identificare și Înregistrare Animale din cadrul Serviciului Catagrafie, Autorizare, Înregistrare și Evidență Informatică al DSVSA. Șeful Biroului era cumnatul lui Roatiș, Claudiu Virgil Zurgalau.

Din 2017 și până în 2021, fostul președinte al ANSVSA nu s-a prezentat deloc la locul de muncă de la DSVSA Mureș. Însă era pontat lună de lună, beneficia de concedii și toate drepturile cuvenite, numele său figura pe condica de prezență, pe ordine de deplasare în controale la agenți economici, susțin procurorii.

Citește mai mult AICI.

Sursa: libertatea.ro