Directorul Teatrului pentru Copii și Tineret ”Ariel” din Târgu Mureș, regizorul Gavril Cadariu s-a stins din viață miercuri, 1 mai.

Gavril Cadariu și-a început activitatea artistică la Teatrul ”Radu Stanca” din Sibiu, după absolvirea Secției Regie Teatru a Universității de Artă Teatrală din Târgu Mureș. Ulterior, din anul 1998, a fost directorul Teatrului pentru Copii și Tineret ”Ariel” din Târgu Mureș.

Din octombrie 1999, teatrul dispune de un spațiu alternativ de spectacol, înființat împreună cu Alina Nelega și fundația Dramafest, spatiu dedicat experimentului și căutării noului. Spectacolele produse în Underground au participat la festivaluri în țară și în Europa și , alături de spectacolele pentru copii, s-au bucurat de un considerabil succes.

Gavril Cadariu a regizat şi spectacole de animaţie, precum şi spectacole radiofonice (nominalizare la Gala UNITER pentru spectacol radiofonic, în 2006).
A participat constant la festivaluri în România şi în afara ţării (Ungaria, Austria, Germania, Macedonia, Republica Moldova).

A fost profesor asociat al Universităţii de Artă Teatrală din Târgu-Mureş şi doctorand al Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale” Bucureşti.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Foto: colaj