OMV Petrom va colecta, începând cu 1 mai, în 40 de stații din întreaga țară, ulei alimentar uzat din consumul casnic, numărul punctelor de colectare urmând să crească cu alte 10 stații odată ce acestea vor primi autorizațiile necesare pentru preluarea și colectarea uleiului uzat.

Potrivit companiei, în România, consumul anual de ulei alimentar este estimat la 10 litri per locuitor, cu un potențial de reciclare de 8 litri per locuitor.

Clienții vor fi și recompensați pentru uleiul predat. Astfel, în perioada 1 mai – 31 decembrie, clienții stațiilor OMV care vor aduce minimum 2 litri de ulei alimentar uzat vor primi, în schimb, o cafea VIVA Clasic sau un voucher de cafea.

OMV Petrom precizează că 1 litru de ulei alimentar uzat poate polua până la 1 milion de litri de apă, un volum similar celui pe care îl poate consuma un adult timp de 14 ani.

Cum colectezi corect uleiul alimentar uzat?
Pentru a putea fi reutilizat, este foarte important să ții cont de câteva reguli de bază privind colectarea uleiului alimentar uzat:

  • Folosește pentru colectarea uleiului un recipient din plastic, transparent, cu o capacitate de min. 2 litri;
  • Asigură-te că reziduurile, sau resturile de mâncare, nu ajung și ele în recipientul de colectare. Poți evita acest lucru folosind o strecurătoare.
  • Atenție! Este foarte important ca uleiul să nu conțină apă, pe cât posibil.

Sursa: profit.ro / Foto: caracter info