Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu s-a pronunțat foarte clar, ieri, într-o conferință de presă, în favoarea începerii școlii cu prezență fizică, fără scenarii de funcționare. Ministrul a mai spus că susține importanța vaccinării, dar nu este adeptul obligativității vaccinării.

„Mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii școlii cu prezență fizică pentru toți elevii, fără scenarii de funcționare. Am dreptul să îmi manifest acest optimism (…) Nu sunt adeptul obligativității vaccinării (…) susțin importanța testării în școli, susțin importanța testării, cel puțin în cazul simptomelor”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

„În aceste situații testarea este o datorie a statului, prin DSP, și nu a angajatului din sistemul de învățământ”, a adăugat ministrul Educației.

Cu privire la învățământul universitar, ministrul a spus că fiecare universitate are autonomie și poate lua măsurile pe care le consideră necesare. Universitățile au datoria să răspundă pentru siguranța studenților.

Alte măsuri anunțate de Sorin Cîmpeanu sunt: angajarea a 1000 de psihologi în 1000 de școli și demersul de constituire a grupurilor anti bullying, în fiecare scoală, care trebuie să fie anunțate și cunoscute la începutul anului școlar.

MS / Foto: caracter informativ