Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Harghita au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, în vârstă de 26 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2020-2021, inculpatul a cultivat cannabis indoor, într-o locație situată pe raza unei comune izolate din județul Mureș.

Cantitățile de cannabis rezultate au fost comercializate către persoane de pe teritoriul României și Ungariei.

La data de 12.04.2021, procurorii DIICOT — Biroul Teritorial Harghita împreună cu lucrătorii de poliție din cadrul S.C.C.O. Harghita au efectuat două percheziții domiciliare, ocazie cu care au fost identificate și ridicate părți componente ale unei instalații necesare pentru cultivarea cannabisului, precum și cantitatea de aproximativ 1,5 kilograme de fragmente vegetale de cannabis.

La data de 13.04.2021, Tribunalul Harghita a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ‘Regele Ferdinand I’ Târgu Mureș.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa: DIICOT / Foto: caracter informativ