“Primul bar liber de COVID” din Irlanda, situat în vestul acestei ţări, s-a redeschis joi seara, odată cu testarea clienţilor pentru noul coronavirus în faţa intrării sale, informează DPA.
Potrivit proprietarilor barului Eileen’s Pub, situat în localitatea Aughamore, clienţii vor trebui să aştepte mai întâi “într-o zonă special amenajată” unde vor fi “testaţi pentru COVID-19 de un angajat specializat”.

Donal Byrne, proprietarul, afirmă că doar clienţii fideli ai stabilimentului vor primi permisiunea de a intra şi doar dacă rezultatele testelor sunt negative. Clienţilor li s-a promis că vor putea “să se bucure de o băutură în zona de testare” în timp ce aşteaptă rezultatele testelor.

Clienţii care vor sta la coadă în faţa intrării barului Eileen’s Pub vor plăti 10 euro pentru un test. Testarea va avea loc începând de la ora locală 17:00 şi până la ora locală 19:00.

“Costurile testelor şi ale testării în sine sunt mult mai mari decât tarifele anunţate, dar noi, cei de la Eileen’s Pub, suntem bucuroşi să acoperim o parte din costuri pentru a ne asigura că angajaţii noştri şi clienţii se află în siguranţă şi sunt protejaţi”, a declarat proprietarul barului într-un mesaj pe Facebook.

După ce vor ajunge în interiorul barului, clienţii vor trebui să respecte reglementările guvernamentale ce vizează redeschiderea barurilor şi a restaurantelor.

MS / Foto: caracter informativ