Scrisoare deschisă preşedintelui municipal UDMR

Stimate Domnule Preşedinte,

Privim cu neînţelegere declaraţia grupului UDMR al consiliului local din Târgu Mureş şi în special în faţa declaraţiei domnului viceprimar, Makkai Grigore.

Considerăm inacceptabile argumentele sale pentru susţinerea excursiei în Coreea de Sud conform căreia scopul călătoriei ar fi fost “crearea păcii mondiale precum şi unificarea celor două ţări coreene”.

“Doleanţa cea mai importantă a omenirii este crearea păcii mondiale şi unificarea Coreei. Pentru noi, târgumureşeni, aceste lucruri sunt deosebit de importante, deoarece oraşul nostru, în Coreea de Sud este primul oraş din România declarat oraş al păcii” – a declarat viceprimarul. În opinia sa în urma faptului că partenerii din Coreea de Sud au donat titlul de oraş al păcii, municipiului Târgu Mureş, iar primarul Dorin Florea a fost desemnat ambasador al păcii ar fi fost obrăznicie refuzarea invitaţiei.

Având în vedere acest angajament solemn, propunem ca împreună cu Dorin Florea, ambasador al păcii, să cântărească, să ajute cu prezenţa lor personală unificarea celor două state coreene, până la momentul în care aceasta se înfăptuieşte. Sperăm că în urma acesteia în Târgu Mureş se va crea situaţia mult dorită ca în lipsa ambasadorilor de pace autodesemnaţi oraşul va avea o nouă conducere care se va angaja să soluţioneze problemele locale. Dumneavoastră aţi fost împuterniciţi de alegători pentru rezolvarea problemelor din cadrul perimetrului municipiului Târgu Mureş, şi nicidecum pentru îmblânzirea lui Kim Jong Un. Este disonantă, chiar şi de neînţeles faptul, ca domnul Makkai consideră aceasta o sarcină personală.

Având în vedere cele de mai sus solicităm de la grupul UDMR al consiliului local să revoce imediat mandatul de viceprimar al lui Makkai Grigore deoarece mustrarea publică aplicata de dumneavoastră, în sine este insuficientă. Cheltuiala iresponsabilă a banilor publici trebuie să aibă consecinţe.

Vă solicităm că în viitor să desemnaţi candidaţi pentru autoritatea locală, oameni care reprezintă interesele oraşului, în loc ca pe fondul unei argumentări false create prin funcţii politice să facă turul acestei lumi nepaşnice.

Laszlo Gyorgy,
preşedintele organizaţiei judeţene PPMT

Mai multe detalii aici: Patru consilieri targumureseni merg in Coreea de Sud – Summit de Pace a Alianței Mondiale a Religiilor!

Foto cop: colaj / Video: POL Tirgu Mures