Astazi a avut loc sedinta ordinara a Consiliului Local Municipal Tirgu Mures. Unul dintre proiectele votate a fost cel referitor la finanţarea din bugetul local a indemnizaţiei în valută
pentru o delegaţie din partea Municipiului și a Consiliului Local Tîrgu Mureş în vederea deplasării la Seoul/Coreea de Sud, in valoare de 5.152 USD.

Nici nu are rost sa mai insistam referitor la aceasta noua ineptie votata, ne rezumam in a va reda un comentariu postat, in timpul votului, de catre un contribuabil targumuresean: “Cine mai vrea sejururi gratis prin lume, să candideze pentru un mandat in CL Tirgu Mures, că doar fraierii de cetățeni plătesc.”

In continuare, va redam integral proiectul votat, sa putem rade impreuna de ei, din pacate pe banii nostri:

Expunere de motive privind finanţarea din bugetul local a indemnizaţiei în valută pentru o delegaţie din partea Municipiului și a Consiliului Local Tîrgu Mureş în vederea deplasării la Seoul/Coreea de Sud, în perioada 15 – 21  septembrie 2017

Man-Hee Lee, preşedintele Organizaţiei pentru Pace din Coreea de Sud a adresat primarului Municipiului Tîrgu Mureș invitația de a participa la cel mai mare Summit de Pace a Alianței Mondiale a Religiilor (Coreea de Sud). Summit-ul pentru Implementarea Declarației de Pace și Încetare a Războiului va avea loc în perioada 17- 19 septembrie 2017 la Seoul și adună lideri și experți din întreaga lume, de la nivel ministerial și de guvern, până la autorități locale și reprezentanți ai societăților civile, factori importanţi care ar trebui să pună în aplicare toate deciziile luate la summit. Prezența Municipiului Tîrgu Mureș este importantă, din simplul motiv că nu putem rupe orașul nostru de evenimentele derulate la nivel internațional. Tîrgu Mureşul este unul din puţinele oraşe din ţară care pune în practică ecumenismul la nivel de practică şi nu doar teorie. Oraşul este prins la confluenţa marilor culte religioase, la care se adaugă şi cele neoprotestante. Creştinismul, islamismul, mozaismul, sistemele filosofice orientale care au prins sute de adepți la noi în oraş, cultele neoprotestante toate ne obligă la o poziţie corectă faţă de fiecare în societatea în care trăim. Experiența acestui summit poate să ne aducă mai aproape în înțelegerea fenomenelor ce se derulează în prezent. Implicarea noastră în găsirea unor soluţii este vitală, pentru a fi siguri că vom putea aşeza şi pe viitor o piatră de temelie  în ceea ce priveşte buna înţelegere în această oază de multiculturalitate care este oraşul Tîrgu Mureş. Cu acest prilej reprezentanții Municipiului Tîrgu Mureș se vor întâlni și cu reprezentanții Primăriei din Seoul pentru a discuta despre colaborări pe plan cultural și stabilirea de relații de înfrățire.

Delegația va fi compusă din 4 persoane, doi reprezentanți din partea Municipiului și doi reprezentanți din partea Consiliului Local Tîrgu Mureş. Reprezentanții Consiliului Local vor fi nominalizați în cadrul ședinței ordinare de consiliu. Menționăm că toate cheltuielile legate de masă și cazare vor fi suportate de organizatorii evenimentului.

Drepturile şi obligaţiile personalului trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar sunt reglementate de H.G. 518/1995, modificată și completată.

Categoriile de diurne sunt stabilite în anexa la hotărâre, natura deplasării în cazul de faţă înscriindu-se la categoria I de deplasare, cu un coeficient de 50% în cazul deplasării în Coreea de Sud, diurna fiind de 19 USD/zi/persoană.

Rezumând, rezultă următorul necesar de mijloace băneşti:

– diurnă: 7 zile/ 4 persoane/ Coreea de Sud – 7 x 4 x 19 USD = 532 USD;

– transport – 4620 USD (bilete de avion și transfer aeroport);

– asigurare medicală – 360 RON

În total este necesară suma de: 5.152 USD și 360 RON.

Având în vedere cele mai sus relatate, supunem spre analiza şi aprobarea dumneavoastră proiectul de hotărâre privind suportarea de la bugetul local a sumei necesare pentru delegaţia din partea Municipiului și a Consiliului Local Tîrgu Mureş, cu ocazia deplasării la Seoul/Coreea de Sud.

Sursa:tirgumures.ro