Lucrările de reabilitare a Castelului MÁRIAFFI din Sângeorgiu de Mureș se aproprie de final. A fost redată strălucirea unei clădiri simbol din localitate, care, nu în urmă cu mult timp, era o ruină.

“Unul din putinii primari care pune in aplicare obiectivele Planului Național de Apărare, revitalizând patrimoniul din Sângeorgiu de Mureș. După părerea mea, acesta este cel mai lăudabil exemplu de Primar în relație cu monumentele istorice din județul Mureș. În primul rând, a avut viziunea. Parcul istoric sper că va fi de asemenea un subiect pentru peisagiști”, a scris într-o postare arhitectul mureșean Klaus Birthler.

Primarul din Sângeorgiu de Mureș, Sófalvi Szabolcs, a postat un clip video, redat mai jos, alături de textul: “Un vis devine realitate! Castelul MÁRIAFFI va fi o atracție turistică în județul Mureș! Sunt foarte fericit că, lucrările de reabilitare a CASTELULUI MÁRIAFFI din Sângeorgiu de Mureș se apropie de final! În acest video (de 3 minute) vă prezint pe scurt destinația clădirii, după terminarea lucrărilor. De lăudat executanții care au făcut eforturi foarte mari să salveze acest monument istoric de la ”dispariție”…dar și proiectantul (Multinvest) care a gândit cu mult profesionalism toate detaliile reabilitării. Mulțumesc și colegilor, dirigintelui de șantier, consultantului, și echipei AFIR Alba Iulia etc. care pun suflet în tot ceea ce fac!”

Ce frumos va fi CASTELUL MÁRIAFFI DIN SÂNGEORGIU DE MUREȘ!!!

Un vis devine realitate! Castelul MÁRIAFFI va fi o atracție turistică în județul Mureș! Sunt foarte fericit că, lucrările de reabilitare a CASTELULUI MÁRIAFFI din Sângeorgiu de Mureș se apropie de final! În acest video (de 3 minute) vă prezint pe scurt destinația clădirii, după terminarea lucrărilor. De lăudat executanții care au făcut eforturi foarte mari să salveze acest monument istoric de la ”dispariție”…dar și proiectantul (Multinvest) care a gândit cu mult profesionalism toate detaliile reabilitării. Mulțumesc și colegilor, dirigintelui de șantier, consultantului, și echipei AFIR Alba Iulia etc. care pun suflet în tot ceea ce fac!

Publicată de Sófalvi Szabolcs pe Marţi, 9 iunie 2020