Ieri, pe podul Mureș din municipiul Tîrgu Mureș, a avut loc un accident de circulație în urma căruia încă un biciclist a ajuns la spital. Târgumureșeanul Mihai Claudiu a publicat o imagine de la accident, însoțită de un text care redă întocmai situația din urbea noastră.

Acesta atrage atenția, făcând haz de necaz, asupra gravelor probleme privind lipsa pistelor de biciclete, a infrastructurii în general, scoțând în evidență foarte bine subdezvoltarea la care ne-au condamnat cei aflați la cârma primăriei de 20 de ani. Fără alte comentarii, redăm integral textul postat.

“La Tg.Mureș a mai fost doborât un biciclist. Amice ghinionist, hai să îți explic de ce ai ajuns acum la spital. Sper să scapi, te-am văzut cam plin de sânge.

Suntem unul dintre acele orașe care au 0 km de piste de bicilete. Mint. Sunt vreo 4 km care leagă Niciunde de Nicăieri.

Primarul Dorin Florea se lăuda prin toamnă, cred că a 20-a toamnă de când nenorocește orașul acesta, că va face j’de mii de kilometri de piste. Desenase și cu creoionul ceva hartă.
Nu’ș ce să zic, deocamdată peticește străzi. După ce tocmai le-a spălat cu clor, să nu se cațere covidele în mașinile nostre. Cam asta am văzut.

Înainte de ultimele alegeri locale, pe când la Tg.Mureș se tăiau copaci și trotuare pentru a lărgi șosele, Claudiu Maior, consilier al primarului, fost viceprimar declarat incompatibil de ANI în 2016, ne trimitea nouă, tuturor târgumureșenilor, pe banii noștri, o scrisoare care răspundea unor întrebări care se rostogoleau (justificat) în mediul social: că umplu orașul cu pișcoturi gri cloțan, de beton, pentru că sunt mai ieftine decât alte materiale, că acei copaci pe care îi taie oricum mureau și că, ajung acum și la pista de biciclete, observa sec și în treacăt semanatrul misivei, citez din memorie: “arhitecții care s-au ocupat de redesenarea traseelor nu au găsit soluții pentru construcția de piste de biciclete”.

Ei au zis că nu se poate, erau singurii arhitecți urbani de pe planetă, alții n-am găsit, le-am decartat banii, mulți bani, urcați-vă în mașini nerecunoscătorilor, în SUV-uri, că de-aia am îngustat trotuarele în tot orașul, ecologiștii dreacu, și doamnă, care vă plângeți că nu încape cărucioru’ cu copilu’ pe trotuar, ia spuneți, ați avut aprobare de la primarul Florea pentru a-l face. A mai căzut un biciclist, dă-l în plua mea, era curat pe jos, tocmai ce am spălat cu clor, covid singur n-a luat. Voi știți câți șoferi am deranja cu pista voastră de bicicliști progresiști lefțoi, necredincioși și cu prieteni unguri, ce sunteți voi. Asta răzbătea de sub semnătură.

Deci, prietene biciclist, hai că ți-o meritai“, a scris Claudiu.

La Tg.Mureș a mai fost doborât un biciclist. Amice ghinionist, hai să îți explic de ce ai ajuns acum la spital. Sper să…

Publicată de Mihai Claudiu Trif pe Sâmbătă, 30 mai 2020

MS / Mihai Claudiu Trif