In urma cu ceva timp, in cartierul Belvedere din municipiul Tirgu Mures au fost amplasate vestitele containere de gunoi ingropate. Nu mai insistam asupra utilitatii acestora, se poate vedea in tot orasul rezultatul, nici pe costurile sau firma care a castigat contractul. Dar nu putem sa nu reactionam cand vedem atata incompetenta, zi de zi, din partea autoritatilor locale, rasfranta, din pacate, in buzunarele platitorilor de taxe.

In cazul de fata, aceste containere trebuie mutate deoarece le-au instalat in loc gresit, care nu permite “facilitarea depozitării, în condiţii corespunzătoare, a gunoiului menajer”, cum spun chiar ei intr-un comunicat dat publicitatii astazi. Pai nu stiau asta la momentul in care le-au instalat initial? Chiar se fac instalari asa “la ochi”? Sa nu fie oare niciun specialist in toata primaria care sa le spuna un lucru banal, cum ar fi instalarea unui cos de gunoi?

Radem si glumim, dar partea proasta este ca aceste costuri de reamplasare vor mai subtia bugetul orasului, adica buzunarele noastre, in conditiile in care chiar ieri s-au aprobat alocarea a peste un milion de euro pentru plata datoriilor primariei catre furinizori, ce-i drept partiala, primaria datorand furnizorilor vreo 4 milioane de euro. nici nu e de mirare ca au datorii daca fac acelasi lucru de doua ori!

MS /  Foto: tirgumures.ro