La data de 24 aprilie 2024, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduș, polițiștii Secției 13 Poliție Rurală Zau de Câmpie au efectuat 14 percheziții în Târgu Mureș, Luduș, Valea Largă și Zau de Câmpie, la locuințele unor persoane bănuite de furt calificat, tăinuire și utilizarea de plase de pescuit de tip monofilament. 12 persoane au fost reținute, pentru 24 de ore.

Din cercetările efectuate a reieșit că persoanele vizate ar fi sustras material piscicol din lacul de pescuit din localitatea Zau de Câmpie, folosind plase tip monofilament, interzise la deținere și uz, în realizarea activității infracționale beneficiind de complicitatea altor persoane.

De asemenea, s-a mai stabilit că în perioada martie – aprilie 2024, s-ar fi sutras cantitatea de aproximativ 2.500 kg de pește de diferite specii, în urma faptelor săvârșite fiind cauzat un prejudiciu de aproximativ 36.000 de lei.

La percheziții, polițiștii au identificat și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 28.067 de lei, o armă neletală cu aer comprimat, supusă autorizării, de calibru 4,5 mm și 24 de bucăți de muniție de același calibru, 6 bărci gonflabile, 9 vâsle, mai multe unelte și echipamente de pescuit, 8 telefoane mobile și mai multe medii de stocare a datelor, un cântar de capacitate mare, 196 de kilograme de pește din diferite specii și 6 pungi cu icre.

Totodată, la două locații percheziționate, polițiștii au descoperit un lac de pescuit amenajat și populat cu pește din specia crap și o baltă populată cu puieți de diverse specii.

Au fost conduse la sediul unității de poliție 14 persoane, pentru audieri, iar în baza probatoriului administrat, 12 bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 69 de ani, au fost reținuți, pentru 24 de ore.

Suportul de specialitate în cauză a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat specialiști criminaliști, polițiști din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului de Ordine Publică, Serviciului de Investigații Criminale, Poliției orașului Luduș și Secției Rurale de Poliție Luduș.

De asemenea, perchezițiile au fost sprijinite de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Mureș și jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș.

Foto: IPJ Mureș