Peste 10.000 de mureseni vor fi afectati…

Dupa decizia primariei Tirgu Mures de a taia apa la 36 de asociatii de proprietari din oras (detalii si lista aici), lasand mii de mureseni fara conditii minime de igiena prin compania Aquaserv, companie pe care o controleaza direct, primaria fiind actionarul majoritar la aceasta societate, ameninta si

Compania AQUASERV S.A. a informat comuna Sângeorgiu de Mureş încă din luna decembrie 2018, cu privire la obligaţia prevăzută în Contractul de delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apă şi de canalizare, de predare în gestiune a extinderilor reţelelor de apă şi canalizare realizate în cadrului unui proiect finaţat prin Compania Naţională de Investiţii, finalizat în 2011.

Din păcate, în ciuda eforturilor depuse de către Compania AQUASERV, reprezentanţii comunei Sângeorgiu de Mureş nu au îndeplinit această obligaţie contractuală (Contractul de delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apă şi de canalizare, art. 17, pct. 4).

Ca urmare a acestei situaţii, Compania AQUASERV S.A. nu poate să îşi desfăşoare activitatea în condiţii de legalitate pe teritoriul comunei Sângeorgiu de Mureş.

Având în vedere acest lucru, dacă până în data de 11 martie 2019, ora 10:00, reprezentanţii comunei Sângeorgiu de Mureş nu înaintează către Compania AQUASERV S.A. documentaţia necesară preluării în gestiune a extinderilor reţelelor de apă şi canalizare, realizate în cadrului proiectului finaţat prin Compania Naţională de Investiţii, suntem nevoiţi să încetăm operarea serviciilor publice de alimentare cu apă şi de canalizare, pe teritoriul comunei Sângeorgiu de Mureş.

Din nefericire, deoarece furnizarea serviciilor publice de alimentare cu apă şi de canalizare în comuna Ernei este realizată prin sistemele de apă şi canalizare din Sângeorgiu de Mureş, încetarea operării în aceasta din urmă atrage după sine şi oprirea serviciilor de apă şi canalizare în comuna Ernei.

Ţînând cont de cele de mai sus, informăm clienţii din comunele Sângeorgiu de Mureş şi Ernei, că începând cu data de 11 martie 2019, ora 10:00, serviciile de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare vor fi oprite.

Comunicat Compania AQUASERV S.A. / Foto: colaj