Atentie, soferi! Lista completa cu cele 74 de camere video amplasate pentru controlul taxei de drum! Verifica valabilitatea rovinietei aici…

Daca circuli fara rovinieta poti risca amenda de pana la 4.500 de lei…

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) verifică respectarea obligației de a avea rovinietă valabilă cu ajutorul a 74 de camere video fixe amplasate pe mai multe drumuri din țara noastră. Şoferii care circulă fără să-şi plătească taxa de drum riscă amenzi de până la 4.500 de lei.

În România, utilizarea rovinietei este reglementată de Ordonanța nr. 15/2002 privind introducerea unor tarife de utilizare a infrastructurii de transport rutier, care stabilește ca, în baza plății unei sume de bani, șoferii să obțină dreptul de a circula cu un vehicul pe rețeaua națională de drumuri a României.

Recent, acest act normativ a suferit o modificare, care vizează perioada în care se prescriu amenzile pentru circularea cu o mașină în lipsa unei roviniete valabile.

Astfel, potrivit avocatnet.ro, din 14 septembrie 2018, fapta de a circula cu o mașină, pe drumurile publice, ce nu are o rovinietă validă se prescrie în patru luni de la săvârșire, nu în șase luni, așa cum se întâmpla înainte de intrarea în vigoare a modificării.

Şoferii surprinşi circulând fără rovinietă valabilă primesc amenzi de până la 4.500 de lei.

Lista completă cu amplasarea tuturor celor 74 de puncte fixe pentru controlul rovinietei:

Pentru a verifica valabilitatea rovinietei, CNAIR pune la dispoziția șoferilor un instrument de căutare online, care este disponibil aici.

Sursa documente: avocatnet.ro / Foto: colaj