Designerul român Tina Olari, devenită celebră în Spania după ce creaţiile sale au fost purtate de către câştigătoarea titlului de Miss World 2015, Mireia Lalaguna, a decis să se implice într-un proiect care vizează lupta împotriva violenţei domestice, derulat de o cunoscută actriţă spaniolă şi prezentatoare TV, Miriam Diaz-Aroca.

Proiectul este sprijinit de Asociaţia femeilor din cinematografie şi mediul audio-vizual spaniol, printre ai cărei membri fondatori se numără şi actriţa sus-menţionată.

Stabilită de mai mulţi ani la Barcelona, Tina Olari a acceptat propunerea de a deveni designerul oficial al evenimentului ce va fi organizat în data de 13 iunie la Madrid, pentru care va crea o sută de eşarfe pictate manual, de culoare albastră. Eşarfele vor fi purtate de către personalităţi spaniole din cinematografie şi media, în semn de susţinere a luptei împotriva violenţei conjugale.

Creatoarea de modă din Ardeal a declarat că vrea să se alăture acestei cauze şi în România, pentru că este important ca femeile să primească ajutorul de care au nevoie.

“Mesajul din partea mea pentru femeia maltratată fizic, mental sau emoţional este: ‘Alege-te pe tine! Viaţa trebuie trăită aşa cum meriţi să fii: iubită, admirată, respectată şi apreciată. Nu-ţi fie frică să te îndepărtezi!’ Şi clar că voi susţine şi în România aceeaşi cauză”, a spus Tina Olari.

Designerul va folosi acest prilej şi pentru a promova ideea de “modă sustenabilă”, prietenoasă cu mediul înconjurător, astfel că eşarfele pe care le va crea vor fi realizate din fibre naturale 100%, vopsite fără chimicale.

Sursa:agerpres.ro