Zeci de părinți care au elevi înscriși în clasele primare ale Școlii Gimnaziale ”Europa” din Târgu Mureș au protestat ieri în curtea unității împotriva unei decizii a conducerii școlii de a trece orele online.

Măsura a fost luată din cauză că nu se mai putea asigura curățenia la toalete și în sălile de clasă fiindcă personalul responsabil se află în grevă.

La faţa locului s-a deplasat şi inspectorul şcolar general Sabin Păşcan, care a mediat discuţia între conducerea unităţii şi reprezentanţii părinţilor.

“Este o situaţie mai delicată la Şcoala Gimnazială «Europa» pentru că o parte din personalul didactic de predare nu este în grevă, mă refer la doamnele învăţătoare. Am ajuns la concluzia că trecerea în online în acest moment nu este o soluţie pentru perioada următoare. Începând de mâine (miercuri, n.r.) copiii vor reveni la şcoală cu programul pe care l-au avut până luni. Am găsit o variantă de a ajuta această unitate de învăţământ solicitând sprijinul conducerii Liceului Tehnologic «Ion Vlasiu», care ne vor ajuta cu două doamne, personal nedidactic, să deservească aici sălile de clasă şi spaţiile sanitare pentru ca orele să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. Este o situaţie de compromis, părinţii au fost de acord, vor susţine şi ei prin diferite metode igienizarea spaţiilor”, a afirmat Sabin Păşcan.

Sursa / Foto: radiomures.ro