În acest an nu va exista o sesiune specială, anunță Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației. Acest lucru nu va fi valabil pentru toată lumea, căci toți ce susțin Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a se vor putea bucura de o etapă specială. Întrebat la Guvern ce măsuri vor fi luate pentru elevii ce se află în carantină sau în izolare, acesta a dezvăluit ce se va întâmpla în anul 2021.

„Elevii care susțin examenul de Bacalaureat au o a doua șansă în sesiunea din toamnă. Am considerat că este echitabil să aibă și elevii care susțin Evaluarea Națională o a doua șansă, drept pentru care va fi organizat o sesiune se suplimentare pentru Evaluarea Națională la două săptămâni după prima sesiune. În această sesiune se vor prezenta elevii care au fost împiedicați, fără voia lor, să se prezinte în prima etapă de la Evaluarea Națională.

Pentru toți acei elevi, și credeți-mă că avem situații absolut impresionante, menționez fără să vă dau niciun nume un elev care a luat calificativul foarte bine din clasa I până în clasa a IV-a, fără nicio excepție, care a avut nota 10 din clasa a V-a până în clasa a VIII-a, fără nicio excepție, care a luat 10 la simularea Evaluării Naționale și care acum se află într-o altă țară, în spital, cu un cancer de stadiul patru și care dorește să susțină Evaluarea Națională.

Este unul din multele cazuri de situații speciale în care vom da derogare. Examenul va fi susținut pentru acești copii, fie online, fie cu asistență din partea personalului ambasadei, deci indiferent care ar fi soluția vom asigura dreptul la a susține examenul pentru acești copii”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Sursa: edupedu.ro / Foto: caracter informativ