Un subiect extrem de sensibil, despre care am scris in nenumarate materiale, este cel al Colegiului Național Unirea din Municipiul Tirgu Mures, cauzat de situația privind spațiul in care isi desfasoara activitatea.

Pe scurt, clădirea a fost retrocedata Bisericii Romano-Catolice, in urma cu multi ani, CN Unirea platind chirie pentru folosirea partiala a spatiului, chirie enorma avand in vedere starea avansata de degradare in care se afla imobilul.

Pe de altă parte, tot aici isi desfasoara activitatea si Liceul Teologic Romano-catolic, instituție de învățământ evidențiată prin multe probleme, unele finalizate cu anchete si condamnări penale.

Astfel, clădirea a generat an de an, dispute si motive de șantaj intre primăria Tirgu Mures si Biserica Romano-Catolica, aceștia din urmă dorind folosirea imobilului în totalitate, respectiv mutarea CN Unirea.

Situația este însă una artificial creată, cu implicație electorală din ambele părți, reprezentate atât de UDMR cât și de celelalte partide politice pe rand, partide din care a facut parte primarul Florea D. in decursul anilor, prea multe sa le mai enumerăm.

Amândouă părțile s-au folosit de subiect pentru a crea vâlvă si tensiuni interetnice intre romani si maghiari, având ca scop doar atragerea de votanti, nerezolvand problema in concret, probabil tot pentru a avea “material de campanie”, nicio clipă neluând in calcul situația stresata prin care trec copiii si părinții celor care sunt implicați direct în unitățile de învățământ la care facem referire.

Doar trebuie sa observam ca, in ultimii ani, primăria a alocat zeci de milioane de euro pentru concerte “gratuite” sau pentru echipe de fotbal inscrise in campionate profesioniste, bani cu care se puteau construi de la zero, nu unul, ci mai multe campusuri scolare moderne, rezolvând astfel si problema spațiului CN Unirea Tirgu Mures.

O astfel de propunere a fost făcută, in urma cu mai multi ani, de POL Tirgu Mures, printr-un proiect fezabil si extrem de necesar, proiectul pentru educatie, incluzând și construcția unui campus școlar modern, care se poate vedea in acest link, la modul concret si nu prin vorbe goale ca a celor care conduc orașul de 20 de ani prin metoda “invrajbire”.

Dar, după cum bine se poate vedea, NU au dorit asta. Deși ilogic pentru anii in care trăim, este cunoscut faptul că la Tirgu Mures primarul castiga alegerile in urma unei lupte oarbe de tipul “il votăm sa nu iasa ungurul si invers”. Acesta e singurul motiv pentru care ei mereu inflameaza spiritele folosind subiecte sensibile in urma carora sa isi castige voturile.

Un ultim exemplu este postarea primarului facuta ieri, postare pe care o redam mai jos si pe care am explicat-o in acest material.

MS / Foto: colaj arhiva