Aflat la punctul 29 de pe ordinea zi, la ultima ședință CL Tîrgu Mureș din acest an,  Proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de urbanism „Plan Urbanistic Zonal- stabilire reglementări pentru construirea unei clădiri de locuințe colective și spații comerciale” în P-ța Gării f.nr. cu regulamentul local de urbanism aferent, Beneficiar- Proprietar: S.C.”ATAMETALY” S.R.L.” a fost aprobat cu 18 voturi pentru, o abținere și niciun vot negativ.

Având 16 etaje, clădirea va reprezenta un simbol al municipiului Tîrgu Mureș, fiind cea mai înaltă clădire de locuințe din oraș și din județul Mureș. Totodată, va servi ca semnal de intrare în oraș.

Realizarea acestei investiții importante va avea un aport esențial în dezvoltarea și creșterea pieței imobiliare din această zonă. În acest fel, valoarea imobiliarelor din zonă va crește, iar Piața Gării va deveni treptat o zonă de interes major.

Se va recurge la soluţii de înverzire a faţadelor şi a teraselor, precum şi la dispunerea
jardinierelor cu arbuşti pe trotuarele de pe străzile mineralizate, la intrarea în
construcţiile publice şi comerciale.

„Construim prima clădire de locuințe cu locuri de parcare aflate integral în subsol, fără a ocupa suprafață la sol. Încurajăm transportul ecologic, așadar spațiul va fi dotat cu facilități eco și moderne precum stații de încărcare pentru mașini electrice și stații de biciclete.

Alocăm peste 60% din teren pentru amenajarea unor spații verzi și a unor zone de promenadă cu acces public. Avem în vedere crearea unor platforme înierbate, zone de promenadă, terase și zone cu locuri de joacă pentru copii atât la nivelul
solului, cât și la nivelele superioare ale clădirii.

Obiectivul nostru este transformarea zonei Pieței Gării din zona actuală de depozitare a gunoaielor, într-o zonă curată și modernă. Odată cu realizarea clădirii, se va reabilita, reorganiza și moderniza zona, iar prin colaborarea cu autoritățile se va mări atractivitatea zonei, devenind astfel un centru de interes social,” transmite dezvoltatorul proiectului.

Zona Pieței Gării are aflux de populație, dat de magazinele de mari dimensiuni aflate limitrof. Se va oferi o alternativă pentru zona comercială, prin organizarea de piețe BIO, evenimente culturale și sociale pe o suprafață care aparține domeniului public—Piața Gării.