Micuta ar fi fost tratata initial de viroza…

Fetița a decedat la sfârșitul lunii martie, dupa ce initial ar fi fost tratata pentru viroza, iar părinţii vor să-i dea în judecată pe doctorii din spitalele în care aceasta a fost consultată. Detalii si declaratiile parintilor, aici.

Ei spun că, timp de două luni, fetița a trecut prin cinci spitale şi a fost văzută de cel puţin 15 medici şi asistenţi și aduc acuzații de malpraxis.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, Mariana Negoiță, a declarat pentru radio Tg.Mureș că, în urma analizelor, s-a stabilit că fetița suferea de meningită acută TBC și nu a răspuns la tratament.

“Pacienta a fost internată în cadrul secției ATI copii a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în data de 16 februarie 2019, prin transfer de la Secția Clinică Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Județean Mureș, cu diagnosticul meningo encefalită acută. În data de 16 februarie s-a efectuat CT cranian. Starea generală a pacientei s-a agravat progresiv. În data de 18 februarie s-a efectuat examenul RMN, care a pus în evidență o suferință severă cerebrală și de trunchi cerebral. În urma consultului neurochirurgical, s-a recomandat efectuarea unei puncții lombare, care s-a efectuat. În data de 20 februarie, laboratorul Clinicii de Pneumoftiziologie a Spitalului Clinic Județean Mureș, ne-a anunțat că rezultatul examenului lichidului cefalorahidian este pozitiv, stabilindu-se astfel diagnosticul de meningită acută TBC. În ciuda tratamentului instituit, evoluţia pacientei a fost nefavorabilă, starea acesteia agravându-se, iar în data de 20 martie s-a declarat moartea cerebrală.”

În data de 30 martie pacienta a intrat în stop cardio-respirator, nu a răspuns a manevrele de resuscitare, iar la ora 22:30 s-a declarat decesul.

Familia şi-a angajat un avocat şi vrea să îi dea în judecată pe medici.

Sursa: Raluca Creț – RTM /  Foto: colaj