Zgomotul nocturn produs de maşinile tunate sau motociclete poate să ne deranjeze în continuare, din pacate, fără sancţiuni. Autorităţile spun că nu există aparatura necesară pentru a determina nivelul de decibeli produs de un autoturism, iar şoferii să fie amendaţi. Deocamdată amenzi au primit doar cei care au intervenit asupra maşinilor fără omologarea aferentă, nu pentru zgomotul produs.

Registrul Auto Român și Brigada Rutieră continuă acțiunile pentru depistarea vehiculelor cu defecțiuni tehnice sau care creează disconfort fonic. În ultima perioadă, poliția rutieră a primit un număr mare de petiții din partea cetățenilor deranjați de zgomotul produs de anumite vehicule care au sistemul de evacuare modificat.

Au fost efectuate zeci de controale in care s-au verificat sute de masini.

În timpul controalelor, inspectorii au identificat mai multe mașini care aveau sistemul de evacuare modificat și poluau peste limita legală, dar și vehicule cu elemente de caroserie lipsă. Toti au fost amendati cu sume considerabile.

Aceste acțiuni de verificare vor continua și în perioada următoare.

Știm că vă plac evacuările zgomotoase, dar cei care locuiesc în apropierea străzilor și bulevardelor nu sunt încântați de tobele sport…

MS / RAR