După ce corect v-am informat încă de ieri, conform surselor noastre provenite dintre cadrele medicale, astăzi, și prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a emis o informare oficială privind finalizarea lucrărilor la clinica din strada Gheorghe Marinescu, nr. 1, pentru preluarea pacienților infectați cu Covid-19. Se mai amintește în comunicarea prefectului despre magazia spitalului privind dotarea acesteia, dar, sperăm că aceasta nu este alcătuită doar din produsele prezente în imaginile puse la dispoziție, pe care le publicăm la finalul materialului. Redăm integral comunicatul prefectului:

“Seara trecută, am primit câteva vești bune în legătură cu statusul gestionării pacienților infectați cu Covid-19 la Spitalul Clinic Județean Mureș. Iată câteva dintre acestea:

– În 2 aprilie au fost suplimentate echipele de muncitori, iar vineri au fost finalizate toate lucrările la clinica din strada Gheorghe Marinescu, nr. 1.

– A fost solicitat de urgență DSP Mureș modificarea planului tehnic de funcționare temporară a SCJ Mureș și transformarea Secției de Pneumologie în secție COVID-19, ca spital de eșalon 2 (acest lucru fiind solicitat expres în Ordinul MS nr. 553/29.03.2020)

– S-a dispus de urgență începerea lucrărilor la Secția de Oftalmologie, pentru crearea de sectoare pentru pacienți Covid-19 și NON-Covid-19, tocmai pentru ca personalul medical și pacienții să fie în siguranță.

– S-a dispus livrarea de urgență din magazia spitalului către secțiile clinice a materialelor de protecție astfel încât oricare dintre ele să poată prelua pacienți COVID-19 în funcție de bolile asociate.

– S-a stabilit un protocol de colaborare cu o fabrică de confecții, echipamente de protecție care până la sfârșitul stării de urgență va livra întreaga capacitatea de producție către SCJ Mureș.

– S-a solicitat de urgență Instituției Prefectului alocarea a 13 corturi încălzite pentru a asigura în cel mai scurt timp unități de triaj a personalului medical și a pacienților la toate secțiile aparținătoate SCJ Mureș.

Tot aseară, am discutat cu reprezentanții Armatei pentru a răspunde solicitării SCJ Mureș, iar corturile vor ajunge la spital în cel mai scurt timp”, a transmis Mara Togănel.