Parintele-cantaret, Cristian Pomohaci are o sustinere puternica din partea credinciosilor. Acestia nu iau in seamna faptul ca este cercetat pentru ca a incercat sa corupa baieti minori si sa profite de ei.

Enoriasii sai din localitatea Mosuni, judetul Mures, au semnat un memoriu pe care l-au depus la Arhiepiscopia din Alba Iulia. Documentul asumat de peste 1700 de persoane a ajuns si la Patriarhie. In plin scandal care nu-i face cinste, Cristian Pomohaci nu s-a mai aratat in public. In total 1733 de persoane au semnat memoriul. Pe 3 pagini enoriasii isi apara preotul si sustin ca acesta nu ar fi vinovat. Drept urmare cer clementa sinodolui care in urma inregistrarilor aparute in spatiul public a decis ca Pomohaci sa nu mai slujeasca timp de 30 de zile si sa vina cu dovezi ca este curat ca lacrima.

Enoriasa: “E un preot cu har mare, nu ar trebui sa il huiduim. Eu nu cred, am stat cu dumnealui, ma descurcam greu si fara el nu aveam ce sa fac. M-a ajutat foarte mult si cineva sigur vroia sa faca rau, nu stim cine, dar Dumnezeu stie, eu cred ca Dumnezeu nu o sa ne lase fara acest preot. E nevinovat, Dumnezeu va face lumina”

Vasile Banescu, purtator de cuvant la Patriarhia Romana: “Nu are nicio relevanta aceasta petitie cu ancheta, intai adevarul si dupa aceea sentimentele”

Preotul-cantaret Cristian Pomohaci este anchetat si de procurori pentru coruperea sexuala a unui minor.

Sursa:stirileprotv.ro / Foto: colaj imagini