Desi avem un primar totalmente impotriva transparentei, ramas la un nivel de gandire batranicios, nivel la care toate lucrurile se faceau pe ascuns, am reusit sa obtinem inregistrarea sedintei (din pacate cu camera ascunsa) dintre el si directorii de scoli. Acesta ar trebui sa inteleaga ca suntem in anul 2017, vorbim de sedinte cu caracter public, intre oameni votati, numiti, care folosesc banul public. La toate aceste intalniri ar trebui ca presa sa fie invitata sau sa ofere ei insisi transmisia live, pentru a avea posibilitatea fiecare contribuabil, parinte, sa vada ce anume se discuta, ce se hotaraste pentru el. Astfel va avea posibilitatea ca la urmatoarele alegeri sa voteze in mai buna cunostinta de cauza. Putem intui de ce nu se doreste ca aceste intalniri sa fie publice, unele dintre motive fiind „intelegeri” mai mult sau mai putin legale, altele tinand de limbajul si comportamentul de mahala care il caracterizeaza pe cel mai bun primar dintre doctori.

Pentru a nu fi acuzati de trucare a adevarului publicam inregistrarea audio completa.

Aveti, mai jos, cateva citate extrase din raspunsurile primarului raportate la temele abordate in cadrul sedintei, ce reflecta atat limbajul acestuia, cat si demagogia de care da dovada de 17 ani, rezultatele fiind mereu aproape nule…

Situatia invatamantului – minutul 2:45 – „Invatamantul are mari probleme, le cunoastem, le stim, multe dintre ele ni se datoreaza noua, dar mare parte din ele depind numai de voi. (…) Ma gandesc la administrarea scolilor. Intentia mea de ani de zile este sa gasesc o intelepciune in cadrul inspectoratului sa transfere toata partea de administrare, asa cum este in lege, primariei. (…) ”

Nota redactiei – Este foarte bine ca primarul cunoaste problemele din invatamant si mai ales ca doreste sa le rezolve, doar ca nu intelegem de ce nu a facut acest lucru in cei 17 ani de cand a avut posibilitatea, ca primar, sa o faca…

Educatia auto in scoli – minutul 9:20 – „Vreau sa duc copiii in poligon si sa-i invat sa conduca cum mi-as dori eu. (…) Asa cum preotul face lectii de religie si ii invata milostenia si eu doresc acest lucru o ora pe an. (…) Nu-mi convine deloc cand vad cum ies spalati pe creier si slefuiti numai din tablete si vedem sub ochii nostri de fapt ce monstri cresc”.

N.r. – Vorbim de un primar-sofer care a avut mai multe incidente in trafic, unele soldate cu suspendarea permisului, altele, din pacate, nu. In aceasta situatie, nu credem ca exista vreun parinte care doreste sa-l aiba, pentru copilul sau, ca instructor auto.

Alocare bani pentru scoli – minutul 20:39 – „Nu cum s-a intamplat anul trecut, veniti repede ca la primarie se vine cu milostenia. A fost o mare tampenie ceea ce v-au vandut consilierii batandu-si joc de dvs. (…) Numa intr-o minte bolnava putea cineva sa-si imagineze ca se voteaza bani pentru scoli, ca vine milostenia de Craciun cu 50.000 de lei”.

N.r. – Pentru banii votati de Consiliul local – cate 50.000 lei pentru 34 unitati scolare, 1.700.000 lei reprezentand 0,34% din bugetul local –, legea permitea prin sistemul de achizitie SEAP sa se cumpere acele obiecte de inventar necesare sistemului educational si credem ca NU reprezentau o „milostenie”.

Liceul Romano-Catolic – 47:35 – „S-a infiintat corect, legal. Parerea mea ca intr-o singura etapa s-a facut o mica neclaritate. Trebuia sa mai astepte o luna. Daca nu crapa un deputat sau un senator nu stiu ce dracu era, ala a bagat toata dihonia in toata echipa de invatamant. Al dracului ca nimeni nu da vina pe cauza si dam de vina pe ala… pe primar, pe mama dracului.(…) Sunt cativa descreierati in consiliu, va spun cu toata responsabilitatea ca i-ati votat, sau unii chiar cred ca gasesc solutii alternative. Astia care va tot manipuleaza pe unii si pe altii, pe facebook, toata ziua fac asta. Uitati-va in cv-urile lor. Daca ati vedea ce-i in Consiliul local, fereasca Dumnezo. (…) Va dau alta sala. Nu mai acceptati tigania care e in consiliu. Ei sunt de vina pentru ca 3 derbedei reusesc sa faca asta. (…) Da nu vreau sa arunc vina pe ei, pentru ca asa e legea. (…) UMF se cearta, inspectoratul se cearta, pentru ca ce, ca sa se duca 2,3 derbedei sa se laude ca ce au facut ei. Colegiul Unirea trebuie sa fie etalon al scolii mixte, etalon. Maghiarul normal la cap si destept stie ca copilul lui vrea sa ramana aici sa se faca avocat, il da la scoala romaneasca. Am prieteni si chiar rude unguri, ma bucur ca nu-s asa de incrancenati cum sunt unii, si ei imi spun aceste lucruri, nu dau copilul la medicina sa invete ungureste ca doar nu va uita ungureste. Mai bine il dau la Cluj, n-am nevoie de conflicte. Mi-a zis-o un secui adevarat, nu povestitori de secui peste noapte inventati. (…) Mergeti la UDMR si dati-le peste urechi cu umbrela. ”

N.r. – Este foarte adevarat ca vorbim de un subiect sensibil. La fel de adevarat ca acesta devine si mai sensibil in urma deciziei executivului, si in special a primarului, de a dezbate problema cu usile inchise, rezultand astfel conflicte artificiale. Acest subiect trebuie sa fie public si transparent, la fel ca toate intalnirile, sedintele celor pe care i-am ales. De altfel, daca nu exista transmisia live a sedintelor Consiliului local, primarul nu avea nici macar posibilitatea de a comenta pe marginea multor subiecte, deoarece nu avea de unde sa le stie, el neparticipand in ultimul an la nicio sedinta mai mult de 5 minute. Minute pe care le-a folosit doar  pentru a jigni sau a injura jurnalisti, consilieri etc.

In rest, multa vorbarie si multa demagogie cu privire la niste subiecte care trebuiau rezolvate de mult timp. Adica in cei 17 ani de cand ocupa functia de primar, timp suficient pentru rezolvarea lor. Daca exista transparenta – oferita prin intermediul nostru si al altor persoane care doresc binele acestui oras –, in acesti 17 ani, multe din aceste probleme erau rezolvate. Cunoasterea inseamna putere!

EXCLUSIVITATE: Florea vs Directori scoli

EXCLUSIVITATE: Inregistrarea audio de la intalnirea primarului Dorin Florea cu directorii de scoli din Mures #TransparentaMures• Teme: Situatia invatamantului, educatia auto in scoli, (ne)alocarea celor 50 mii de lei promisi anul trecut, situatia Liceului Romano-Catolic.• Aveti aici https://goo.gl/KxPeio cateva citate – "descreierati", "tiganie", "derbedei", "dracului" etc – extrase din raspunsurile primarului raportate la temele abordate in cadrul sedintei, ce reflecta atat limbajul acestuia, cat si demagogia de care da dovada de 17 ani, rezultatele fiind mereu aproape nule…Desi avem un primar totalmente impotriva transparentei, ramas la un nivel de gandire batranicios, nivel la care toate lucrurile se faceau pe ascuns, am reusit sa obtinem inregistrarea sedintei (din pacate cu „camera ascunsa”) dintre el si directorii de scoli. Acesta ar trebui sa inteleaga ca suntem in anul 2017, vorbim de sedinte cu caracter public, intre oameni votati, numiti, care folosesc banul public. La toate aceste intalniri ar trebui ca presa sa fie invitata sau sa ofere ei insisi transmisia live, pentru a avea posibilitatea fiecare contribuabil, parinte, sa vada ce anume se discuta, ce se hotaraste pentru el. Astfel va avea posibilitatea ca la urmatoarele alegeri sa voteze in mai buna cunostinta de cauza. Putem intui de ce nu se doreste ca aceste intalniri sa fie publice, unele dintre motive fiind „intelegeri” mai mult sau mai putin legale, altele tinand de limbajul si comportamentul de mahala care il caracterizeaza pe cel mai bun primar dintre doctori. Pentru a nu fi acuzati de trucare a adevarului publicam inregistrarea audio completa.Materialul audio a fost trimis catre Mures Stiri de un participant la sedinta.

Posted by Mures Stiri on 13 Martie 2017

Materialul audio a fost trimis catre Mures Stiri de un participant la sedinta.