Desi asa au stabilit, finalizarea in 2018 e incerta…

Un membru al comunității PeUndeMerg.ro a surpins săptămâna aceasta, câteva cadre de pe tronsonul dintre Aeroportul Târgu Mureș și Iernut, parte din Autostrada Transilvania (A3), constructor Strabag iar la nodul rutier de la Iernut firma Astaldi.

Deși am trecut peste mai toate blocajele tehnice și birocratice, avansul lucrărilor lasă de dorit in special pe lotul Strabag. Mobilizarea este una medie, insuficientă dacă se dorește finalizarea acestui proiect în perioada septembrie-octombrie 2018.

Se cere constructorului Strabag să se mobilizeze puternic pentru a duce la bun sfârșit șantierul în această toamnă. Strabag este cea mai mare companie de construcții din Europa Centrală și de Est și este singura din top 10 al celor mai mari companii de profil din toată Europa prezentă acum în infrastructura de transport din România.

Din păcate, așa cum am spus de multe ori, chiar dacă Strabag (și vecinii de la Geiger de pe lotul Ogra-Iernut) finalizează lucrările în toamnă, nu vom putea circula pe acest segment de autostradă pentru că nodul Iernut (aflat pe lotul Iernut-Chețani, antreprenor general Astaldi) nu va fi gata în 2018 pentru ca CNAIR a întărziat cu autorizația.

În ciuda promisiunilor fanteziste ale oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, nu vom circula în 2018 între Iernut și Aeroport Târgu Mureș dacă analizăm realist execuția în teren la nodul Iernut (lucrări incipiente) cât mai ales aspectele birocratice generate de recepția parțială și deschiderea pentru trafic a unei părți din contract.

Pe forum găsiți toate fotografiile și explicații amănunțite din fiecare punct: http://forum.peundemerg.ro/index.php?topic=6.msg196560#msg196560

#AutostradaA3 #AutostradaTransilvania

Harta proiectelor de infrastructura:
http://proinfrastructura.ro/proiecteinfrastructura.html#map=11/46.457/24.276/0

📷 “teoneo” (membru al forumului PeUndeMerg.ro)

Sursa: Kodok Marton