…nu se laudă cu laboratoarele și cabinetele școlare dotate.

Înainte de a începe zilele tîrgumureșene ediția 2017, cei din Primaria Tîrgu Mureș au avut grijă să mai taie doi pomi din zona Bulevardului Cetății Tîrgu Mureş, după ce în anii anteriori au distrus, prin așa zisa restaurare a Cetății Medievale, unicul loc de joacă pentru copii.

Oare au distrus parcul să poată organiza niște jenante expoziții ca cele din ultima perioadă?

Ultima dintre ele este dedicată mașinilor de epocă.
De ce se tot organizează an de an aceste expoziții cu aceleași mașini?
Răspunsul este simplu: pentru că unii din Primăria Tîrgu Mureș, ca primarul și Horațiu Lobonț, director adjunct al Direcției Școli din
Primăria Tîrgu Mureș, să își poată afișa pe banii contribuabililor propriile mașini de colecție.

Ieri seară,  posta Horațiu Lobonț, pe propria pagină de facebook  diploma primită.

Nu este primită la Tîrgul educațional din Germania, unde a fost și cheltuit aiurea cîteva mii de lei, pentru a aduce pliante de la standuri.
Nu este primită de la nu știu ce for esucațional important din zona educației pentru super dotarea cabinetelor școlare, a laboratoarelor școlare și super investițiile bine administrate din comunitatea tîrgumureșeană.
Mizeria acestor oameni din Primărie este cu atît mai mare cu cît se dau banii ce ar fi trebuit dați școlilor pentru astfel de “parade” a mașinilor, organizată de o gașcă de privați gen Cristian Togănel, proprietarul Brutăriei Dona, a non stopului Dona, Old City Pub și Irish Pub, loc unde s-a desfășurat festivitatea de premiere. Cred că le-a făcut cinste participanților la cît de “darnic” este.

Funcționarul public Horațiu Lobonț i-a mai tăguit pe facebook pe baiatul primarului și un alt prieten bun de al lui, Mădălin Nicula, care prin 2012, alături de un “mare” consultant din afara comunității făcea campania online a primarului Florea, Mădălin Nicula fiind angajat al primariei și banii folosiți  erau cu siguranță “privați”.

Lobonț Horațiu și ceilalți oameni din executivul primăriei nu au alocat bani multor  școli  tîrgumureșene de la începutul anilor.

Din ceea ce scriau pe facebook unii cetățeni și din mesajele private primite, unii angajați ai școlilor au confirmat că nu au primit niciun ban.

Chiar sunt curios dacă Lobonț Horațiu, director adjunct din Direcția Școli- Primăria Tîrgu Mureș va posta bani dați scolilor pe pagina lui de facebook, defalcat pe tipuri de cheltuieli, data plății, enumerând școlile, ca să ne convingă că sursele noastre nu au dreptate.

Asta cu atât mai mult cu cât la marele Colegiu Unirea, unde un mare învățat al comunității, consilier al Primarului Tîrgu Mureș, ținea în fața olimpicilor absolvenți ai colegiului, un discurs “motivațional”, se cereau părinților  bani pentru bănci, deoarece în 2017 noi nu avem minimele dotări în școala publică obligatorie, școală aflată în proprietatea Primariei Tîrgu Mureș, dar în schimb avem mașini de epocă premiate a unor funcționari publici.

PS – Oare este adevărat că stăpânii seamna cu maşinile şi cu animalele lor de companie? Chiar daca e roz… 😉

MS / Foto:cop blg.ro / pagina H.L.