Incep sa se miste lucrurile in urma investigatiei efectuate de noi la Spitalul Clinic Judetean Mures…

Au facut in 2 saptamani, ce n-au fost in stare luni de zile!

In 20 august publicam o prima parte a investigatiei – ANCHETA! Spitalul Clinic Judetean Mures, la un pas de colaps! Manageri „noi”, metehne vechi… – in care una dintre cele mai importante probleme era reprezentata de defectiunea CT-ului – aparat care asigura investigatii pentru mii de pacienti, in marea lor majoritate bolnavi de cancer –, dar si a aparatului radiologic din cadrul Clinicii TBC.

Tot atunci va spuneam ca, desi aparatul s-a defectat inca din data de 12 iunie, nimeni din conducerea SCJM nu a luat absolut nicio masura. La momentul publicarii materialului nu aveam inca raspunsul oficial din partea SCJM. Intre timp, dupa mai multe saptamani de la solicitare, a sosit. Printre alte probleme, asupra carora vom reveni in alte materiale, avem si vestea buna: Computerul Tomograf va fi reparat cel tarziu in luna septembrie!

Asa arata raspunsul primit de la Spitalul Clinic Judetean Mures:

De ce am spus in titlu ca o consideram o mica victorie a noastra? Pentru simplul fapt ca, asa cum se vede si din raspunsul lor, pana la momentul in care am trimis prima petitie in care ii atentionam asupra acestei grave probleme, nimeni NU a facut nimic pentru rezolvarea ei! Ce au  facut aproape toata luna iunie si iulie, nu putem sa va spunem!

Conducerea SCJM mai spune:

Cum bine puteti observa in raspunsul lor, prima incercare de remediere a fost facuta in data de 27 iulie, desi aparatul era nefunctional de aproape 2 luni!

A doua veste buna este ca au reparat aparatul radiologic de la Clinica TBC, aparat care era si acesta defect din luna iunie, dar remediat doar acum, tot dupa petitia trimisa de noi.

Nici nu mai insistam pe declaratia managerului O.G., facuta chiar alaturi de presedintele CJ Mures, in care mintea cu nonsalanta, spunand ca CT-ul este stricat de 2 luni; poate are alt sistem calendaristic sau poate diferenta de aproape o luna de zile nu este atat de importanta pentru el, cat pentru bolnavii de cancer! In aceeasi declaratie, acesta mai asigura pacientii sa stea linistiti deoarece SCJM are incheiat contract cu SCJUM pentru preluarea pacientilor, dar nu precizeaza ca din cauza supraincarcarii la SCJUM au beneficiat de investigatii doar aproximativ 10% din pacientii tratati in mod normal in perioada de functionalitate a CT-ului din cadrul SCJM, mai exact au beneficiat cateva zeci fata de mii in aceeasi perioada comparativa.

Credem ca este suficient de clar ca, in cazul ambelor aparate defecte, au actionat doar in urma petitiei trimise de noi. Nu mai conteaza, bine ca intr-un final au demarat procedurile, au reparat aparatul de la TBC si speram ca la finele lunii septembrie sa fie reparat si CT-ul, iar pacientii sa beneficieze din nou de acest tip de investigatii atat de necesare lor.

Si daca tot si-au dat seama ca se si poate face ceva din functia pe care o ocupa, le transmitem sa se uite si peste restul problemelor extrem de grave mentionate in petitia noastra, poate asa vom avea ocazia sa le prezentam si pe acelea drept rezolvate, intr-un material viitor (aparatul de la NPI, cel de la Pediatrie, Boli Infectioase etc).

Poate acum, in urma dovezilor de incompetenta redate mai sus, va realiza si presedintele CJ Mures, Peter Ferenc, langa cine a stat sau cine “conduce” acest spital si va proceda in consecinta! Daca nu, tot mai avem o sansa, Directia Nationala Anticoruptie, asa cum s-a intamplat in cazul altui manager, dr. Ovidiu Butuc.

PS – Am incercat in imaginea de coperta, radiografierea capului managerului pentru a afla ce are in el, dar din pacate nu ne dam seama, probabil pentru ca nu suntem radiologi, asa cum nici el nu este manager 😉

MS / Foto: colaj imagini