Un orăşel pitoresc din plin-centrul Italiei a lansat o ofertă turistică de nerefuzat: găzduire gratuită. Înscrierile se fac pe internet și sunt urmate de un proces de selecție riguroasă. Rezervările depăşesc deja capacitatea de cazare, iar succesul inițiativei a determinat și alte primării din zonă să urmeze exemplul.

Peisaje uimitoare, cu așezări ridicate pe coline, liniște, aer curat – și, cu toate astea, Molise, magnifică regiune din centrul Italiei, este cea mai puțin vizitată din țară. Pentru a ajunge acolo, e nevoie de invitație specială.

Apartamente, renovate în întregime, au fost puse la dispoziția turiștilor. Pot să stea acolo câte o săptămână fără să plătească nimic. Inițiativa a fost lansată pe rețelele sociale. Li se adresează doar celor care nu au casă sau familie în regiune. Ei descoperă astfel un ținut pe care nu îl cunoșteau și nici nu se gândeau că îl vor vizita vreodată.

Pentru San Giovanni, așezare cu doar 500 de locuitori, departe de marile axe turistice, sejurul gratuit e singura modalitate de a-i atrage pe vizitatori.

Localnicii sunt și ei încântați de inițiativă, cu speranța că micile afaceri vor deveni prospere. Pentru că Primăria oferă doar cazare. În rest, totul se plătește.

Capacitatea de găzduire e deocamdată limitată la 40 de de familii pe săptămână. Iar oferta e valabilă doar până pe 3 octombrie.

MS / Foto: caracter informativ