Saptamana trecuta va prezentam fastuoasa inaugurare, realizata de CJ Mures, a unei bucatici de drum judetean – EXTRAORDINAR! Au taiat o panglica mai lunga ca drumul reabilitat!, iar mai apoi faceam haz de necaz referitor la starea dezastruoasa in care se afla restul de cca 99% din drumurile judetene – Clipul Zilei MS – Aproape de inaugurare si Dealul Cerghidului! Sa nu uitam si de “inventivitatea fortata” demonstrata de localnici, disperati de starea drumurilor – Protest inedit: au incercuit gropile de pe cel mai prost drum din judetul Mures!

Astazi apare si “justificarea”: Suma totală alocată județului Mureș în acest an, pentru lucrări de infrastructura rutiera, este de numai 1834 mii lei. Deputatul Marius Pascan spune că doar căteva porțiuni de drumuri vor fi reabilitate, în județul Mureș, în acest an.

Este vorba despre DN14A Iernut – Târnăveni, unde între kilometri 15 și 20, precum și 26 și 41, pentru acest an sunt programate lucrări de întreținere curentă reprezentând aproximativ 9.800 mp și colmatări fisuri și crăpături de aproximativ 27.000m, din care au fost deja realizați 1.150m. De asemenea, în baza unui contract încheiat în acest an pentru aceleași sectoare de drum, pentru lucrări de întreținere curentă pe timp de vară, constând în lucrări de reparații a părții carosabile, plombări de gropi, colmatări fisuri și crăpături, tratare borduri și tasări locale s-au executat plombări pe o suprafață de 10.471 mp și colmatări fisuri și crăpături pentru 18,975m, restul lucărilor urmând a se realiza până la finele anului.
In acest moment, CNAIR – Direcția Regională Drumuri Poduri Brașov mai realizează, în prezent, lucrări de consolidare terasamente doar pe o porțiune de 100m pe DN 13, între Sighișoara și Târgu-Mureș și lucrări de reparații pod – pasaj CF tot pe DN 15, în valoare totală de 7,747 mii lei, din care pentru acest an au fost alocate doar 600 mii lei.
Restul lucrărilor pe care compania le are în vedere pentru județul Mureș, în acest an, în număr de 9, sunt doar în stadiu de pregătire, două cu termen de finalizare în acest an, trei cu termen 2018 și alte 3 fără dată certă de predare. Este vorba despre lucrări pe DN15 Recea – Târgu – Mureș – sporirea capacității de circulație, amenajarea a două intersecții: DN 13 și DN13A Bălăușeri – Târgu – Mureș și DN 13 și DJ151D- Ungheni – Acațari, și amenajare sau reamenajare de poduri pe mai multe sectoare de drum: Valea Izvoarelor – Sânpaul, Ceuașu de Câmpie, peste Târnava Mică la Praid, pe DN15 și DN 13 pe mai multe sectoare. Toate aceste lucrări sunt în stadiul de elaborare a documentației, în așteptarea autorizației de construcție sau în curs de reînnoire avize și acorduri.

 

Sursa: pagina Marius Pascan / Foto:colaj imagini