Chiar nu ne putem abtine sa nu facem haz de necaz referitor la “super realizarea” prezentata in comunicatul CJ Mures. Oare cum este posibil sa se adune zeci de conducatori “importanti” la inaugurarea a aproximativ 0,001% din totalul drumurilor din judetul Mures, drumuri care se afla majoritatea intr-o stare dezastruoasa. Daca le-a trebuit un an sa repare “aproximativ” 10km de drum, inseamna ca pentru restul au nevoie de vreo suta! Poate de aici si graba de a fi toti prezenti la aceasta inaugurare, realizand ca poate sa fie singura din acest mandat! 😉 Asta in timp ce avem aeroportul inchis, spitale insalubre etc. Jalnic(i)…

În cursul zilei de ieri, 26 iunie 2017, Consiliul Județean Mureș a recepționat lucrările de reabilitare a celor aproximativ 10 km de drum județean care fac legătura cu județul Harghita. La eveniment au participat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Peter Ferenc, preşedintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, vicepreședinții Consiliului Judeţean Mureş, primarul oraşului Sângeorgiu de Pădure, Csibi Attila şi consilieri județeni.

Lucrările au fost demarate în luna iulie a anului trecut, au fost executate de SC Multipland SRL din Odorheiu Secuiesc, și au presupus asfaltarea părții carosabile, lucrări de reparații la poduri și podețe precum și lucrări tehnice de consolidare și marcaj stradal. Perioada de garanţie este de 36 de luni. Valoarea investiției se ridică la 9,8 milioane de lei, fondurile fiind din bugetul județului Mureș.

„Rețeaua județeană de drumuri este una dintre prioritățile mele în acest mandat de președinte al Consiliului Județean Mureș. Mă bucur că s-a reușit finalizarea acestui drum care face legătura cu județul Harghita. De mult timp se fac eforturi pentru ca acest drum să fie reabilitat. Mă bucur că lucrările au fost executate într-un timp atât de scurt, atât cele de proiectare cât şi cele de execuţie efectivă. DJ 136 şi DJ 136A sunt importante pentru judeţul nostru, ele asigurând accesul către o zonă turistică iubită de mureşeni şi nu numai. Nu în ultimul rând asfaltarea drumului judeţean face mai uşoară viaţa comunităţii, în special a locuitorilor din Bezid. Am speranța că şi colegii din judeţul Harghita vor reuşi asfaltarea porţiunii rămase”, a spus președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc.

Biroul de presă al Consiliului Județean Mureș