Din pacate se intampla doar la Sibiu, deoarece la noi – Consilierii locali au decis: Fara arta stradala in municipiul Tirgu Mures!

Un bloc de locuinţe din municipiul Sibiu va fi pictat, în premieră, de artistul Pisica Pătrată, unul dintre cei care participă la “Sibiu International Street ART Festival”, a precizat Paul Opricean, purtător de cuvânt al evenimentului.

La festivalul de artă stradală, care se desfăşoară până duminică, 9 iulie, vor participa 30 de artişti plastici, dintre care trei din străinătate. Acest festival unic la Sibiu şi-a propus să transforme pereţii gri din Sibiu în adevărate opere de artă stradală, accesibile oricui.

În completarea muralelor, artistul Ştefan Radu Creţu, ale cărui lucrări au ajuns în muzee din multe colţuri ale lumii, va realiza o instalaţie cu mici obiecte de artă ataşate pe clădirile din vecinătatea Pieţei Mari. În paralel, Piaţa Huet din centrul istoric al Sibiului găzduieşte în premieră momente de live-painting pe panouri, prin care artiştii îşi vor lua energie de la privitori, iar publicul va asista la spectacolul de creare a unei lucrări de artă.

În final, toate cele 17 murale realizate individual sau în echipă pe zidurile şcolilor, liceelor şi a unui bloc de locuinţe vor completa Turul de Artă Stradală de la Sibiu, primul şi singurul de acest gen din ţară, care cuprinde deja 31 de lucrări în 11 locaţii din oraş. Astfel, în ultima zi de festival – duminică, 9 iulie, de la ora 13:00, oricine este invitat să se alăture turului.

‘Turul este cel mai important şi aşteptat moment din festival, fiindcă în cadrul lui mergem din locaţie în locaţie să vedem cum au reuşit artiştii să coloreze Sibiul şi să înfrumuseţeze estetic zone mai puţin favorizate din toate cartierele oraşului. La fel ca în anii trecuţi, circuitul se parcurge pe biciclete, dar acum încurajăm participanţii să vină şi cu orice alte mijloace urbane de deplasare – skate, trotinetă, hoverboard, role etc. Partea frumoasă este că în tur se alătură şi o parte dintre artişti, pentru a spune câteva cuvinte despre propria lucrare şi să vadă la rândul lor tot ce au realizat colegii de breaslă’, declară Andrei Oltean, preşedinte al Asociaţiei ART Factory Transilvania.

Sursa:agerpres.ro / Foto:turnulsfatului.ro