Drumul Judetean 151B, zona dealul Cerghidului, a fost declarat de soferii mureseni ca fiind cel mai prost drum din judetul Mures, ajungandu-se pana acolo incat localnicii s-au gandit sa initieze un protest inedit: au incercuit gropile de pe sosea in speranta ca cei in masura vor lua in calcul rezolvarea acestora, desi erau vizibile si de pe luna!

Trecand peste acest protest – haz de necaz -, cetatenii din zona au adresat autoritatii competente, in acest caz Consiliul Judetean Mures, intrebarea: Am dori sa stim, cei care locuim in aceasta zona, daca avem vreo sansa sa circulam si noi ca si ceilalti locuitori ai judetului Mures?

Raspunsul CJ Mures, a fost unul prompt, dar nesatifacator. Mai exact, nici in perioada imediat urmatoare aceasta problema, veche de multi ani de zile, nu va fi rezolvata pentru o perioada mai lunga de cateva zile… cat tin celebrele lor “plombari”!

Va redam, mai jos, raspunsul complet, pompos, dar lipsit de substanta…

<< Stimate domnule, pe site-ul www.cjmures.ro la sectiunea baza de date infrastructura găsiți informațiile legate de lucrările programate drumurile județene. Vă aducem la cunoștiință pe această cale că gropile despre care vorbiți au fost încercuite de un concetățean de-al dumneavoastră ca formă de protest. Suntem la curent cu starea drumurilor și vă asigur că se fac toate demersurile, în limitele bugetului aprobat pentru 2017 pentru soluționarea acestor situații.
Pentru tronsoanele de drum judeţean Ungheni – Tîrnăveni, s-a iniţiat proiectul „Modernizarea drumurilor judeţene Ungheni (DN15) – Tîrnăveni (DN14A), DJ151B între km 0+000-13+006 şi DJ142 între km 0+000-12+630, judeţul Mureş” care este unul dintre proiectele prioritare ale Consiliului Judeţean Mureş, în ceea ce priveşte reabilitarea infrastructurii de transport rutier, din fonduri europene nerambursabile. Una dintre condițiile pentru accesarea acestei finanțări este ca în ultimii cinci ani să nu se fi realizat investiții similare pentru tronsonul de drum în discuție. Astfel, până la data când lucrările vor fi finanţate, se vor putea efectua doar lucrări de întreţinere curentă (plombări) și montare indicatoare de restricție pe acest drum. În cursul săptămânii viitoare se va deschide procedura de licitație pentru contractarea acestor lucrări >>. 
Imaginile din clipul video sunt realizate in urma cu 2 ani, de atunci pana in prezent nu s-a luat nici o masura…

PS – In situatia lor, credem ca se bucurau daca problema tinea de primaria Tirgu Mures. Astfel, aveau sansa “asfaltarii” intr-un alt mod inedit! Ca doar nu degeaba le merge vorba prin Tirgu Mures… macar au facut ceva… tocmai ce au terminat de „asfaltat” strada Lamaitei din cartierul Dambu, Tirgu Mures – vezi foto:

MS