Continuam campania MuresStiri de constientizare – In calitate de parinti, pietoni sau soferi, consideram ca legislatia ar trebui sa prevada suspendarea permisului de conducere – pe o perioada de minimum cativa ani sau chiar pe viata -, ca masura corecta aplicata „conducatorilor auto” care nu se pot abtine sa consume bauturi alcoolice inainte de a se urca la volan. Daca nu ai „10 lei pentru un taxi”, mai bine nu bea! Tragem un semnal de alarma prin publicarea mai multor cazuri – care au ca actori principali acesti „soferi-criminali” -, petrecute in ultimele zile pe raza judetului Mures; astfel speram sa devina o lectie pozitiva pentru altii! Totodata rugam IPJ Mures sa ne puna la dispozitie spre publicare inclusiv numele acestora.

  1. Azi, poliţişti rutieri de la Poliţia Municipiului Tîrgu Mureş au oprit pe strada Livezeni, un autoturism condus de un bărbat, căruia în urma testării cu aparatul etilotest, i-a rezultat o valoare de 0,55mg/l alcool pur in aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la U.P.U. Tîrgu Mureș, unde i s-au recoltat probe biologice in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Cercetările sunt continuate pentru săvârşirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
  2. Ieri, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Tîrgu Mureș, au oprit pe str. Livezeni, un autoturism condus de un bărbat, căruia în urma testării cu aparatul etilotest, i-a rezultat o valoare de  0,79 mg/l alcool pur in aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la U.P.U. Tîrgu Mureș, unde i s-au recoltat probe biologice in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Cercetările sunt continuate pentru săvârşirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
  3. Tot ieri, un echipaj de poliţie din cadrul Secției 11 Tîrnăveni, au oprit pe DJ 142, o autoutilitară, înmatriculată în Cehia, condusă de către un bărbat, de 35 de ani, din comuna Gănești. Fiind testat cu aparatul etilotest, bărbatului i-a rezultat o valoare de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Bărbatul a fost condus la  Spitalul Municipal Târnăveni, unde i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanţe.

IPJ Mures