Aproximativ 30 de câini comunitari aflaţi în Adăpostul Canin aparţinând Primăriei Târgu Mureş vor fi adoptaţi în această lună, în Germania, după ce anul trecut numărul patrupedelor adoptate de străini a ajuns la 266.

Potrivit Emiliei Nagy, şef serviciu în cadrul Administraţiei Domeniului Public a municipiului Târgu Mureş, în adăpostul oraşului există 150 de câini fără stăpân. Aceasta a precizat că, pe lângă cei aproximativ 30 de câini care urmează să fie adoptaţi în Germania în această lună, de la începutul anului au fost trimise în această ţară încă 89 de animale.

“Avem de mai mult timp o relaţie de colaborare cu o organizaţie neguvernamentală şi prin intermediul acesteia trimitem câini pentru a fi plasaţi în adăposturile lor, de unde pot fi adoptaţi. Anul trecut am trimis 266 de câini, în acest an am trimis 89 şi urmează încă circa 30. Câinii care ajung la adăpostul nostru sunt capturaţi de pe stradă de către angajaţii serviciului de ecarisaj. Şi noi ne întrebăm uneori de unde apar peste noapte aceşti câini, având în vedere că serviciul nostru funcţionează de mult timp, iar câinii comunitari au fost ridicaţi de pe domeniul public. De multe ori suntem sesizaţi de către cetăţeni că au văzut o serie de dube cu care se aduc aceşti câini, însă nimeni nu ne-a putut da vreun număr de înmatriculare”, a declarat Emilia Nagy.

Sursa:agerpres.ro / Foto:colaj imagini / b365.ro