Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, Urs Herren, a declarat că Ambasada va susţine ediţia a XXIV-a a Festivalului Academia Sighişoara, care va avea loc în perioada 1-14 august, întrucât acesta este un proiect important şi de tradiţie.

“Am auzit despre acest festival care a consolidat în timp viaţa culturală Sighişoarei şi care durează de mult timp. Pot să spun că Ambasada Elveţiei gestionează un fond dedicat proiectelor culturale, care este finanţat de companii private elveţiene care activează în ţară. Vom sponsoriza cu siguranţă ediţia din acest an şi vom face demersuri pentru a susţine financiar şi pe viitor acest proiect, pentru că este un proiect important şi de tradiţie. Ne vom întâlni cu dl. Alexandru Gavrilovici (directorul Academiei Sighişoara n.r.) peste câteva săptămâni şi vom discuta detaliile. Ceea ce vă pot spun sigur este că vom contribui şi la ediţia din acest an, aşa cum am a făcut-o şi până acum”, a precizat Urs Herren.

Diplomatul a afirmat că va face tot posibilul să participe la Academia Sighişoara, care va debuta în data de 1 august, de Ziua Naţională a Elveţiei, şi va dura timp de două săptămâni.

Până în anul 2013, Academia Sighişoara a fost finanţată de către firmele cu capital elveţian din România, iar în intervalul 2014-2016, manifestarea organizată de Asociaţia Cultura Viva Sighişoara (Elveţia), condusă de violonistul elveţian de origine română Alexandru Gavrilovici, în parteneriat cu Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, a beneficiat de un grant în cadrul Programului de Cooperare Elveţiano-Român, Fondul Tematic pentru Parteneriate şi Experţi.

Academia Sighişoara a fost considerată către de site-ul CMUSE, care oferă cele mai noi ştiri şi videoclipuri din industria muzicală mondială, ca fiind una dintre cele mai interesante 20 de destinaţii muzicale din întreaga lume.

Sursa:agerpres.ro  /  Foto:sighisoara.ro