Interpreta orădeancă Maria Haiduc a declarat miercuri că Ileana Ciuculete avea o voce mare, de soprană de coloratură, foarte adecvată unui alt gen muzical.

‘Ileana Ciuculete era o cântăreaţă cu o voce foarte mare şi cu un stil propriu. În opinia mea, putea să fie o soprană de coloratură pentru alt gen muzical’, a declarat Maria Haiduc.

‘Doamna cântecului bihorean’ şi-a amintit, la cei 77 de ani ai săi pe care nu-i ascunde, că a cunoscut-o pe Ileana Ciuculete cu mulţi ani în urmă, pe când aceasta era o tânără artistă la Craiova, cu ocazia turneelor ce se efectuau în ţară înainte de anii 1990, iar după aceea, la Bucureşti, în emisiunile Televiziunii Române, ori la alte televiziuni.

‘Drumurile noastre artistice s-au intersectat astfel de mai multe ori. Prietene nu am putut să fim pentru că era o distanţă foarte mare între Bucureşti şi Oradea. Dar am apreciat-o. Ne vedeam la filmări în Capitală, dar timpul era foarte scurt (…) Ileana Ciuculete era o fire foarte deschisă, cu o voce mare, mare, sănătoasă, cu un repertoriu adecvat zonei folclorice din care provenea. Dumnezeu s-o odihnească în pace!’, a mai spus Maria Haiduc.

Intr-o postare, Mara Banica povesteste ca a vorbit cu sotul artistei, Cornel Gales, la scurt timp dupa ce Ileana Ciuculete a murit.

„Sunt in stare de soc. Am citit, scurt, in ziare. Apoi l am sunat pe Cornel, in speranta unei glume proaste. Nu…Ileana s a prapadit, in spital, in bratele lui. Mi a spus, printre lacrimile lui si ale mele ca Ileana a facut o ciroza galopanta dintr o hepatita C despre care nu stia. Doamne! Mie tot nu mi vine sa cred! Acum un an si 3 luni, cand e facuta fotografia asta, petreceam impreuna la ziua mea. Ileana era intr o forma de zile mari, asa cum o stim cu totii. Mi e greu sa vorbesc de ea la trecut. Foarte greu. Dumnezeu sa i odihneasca sufletul!”

Cântăreaţa de muzică populară Ileana Ciuculete a murit, marţi, la vârsta de 59 de ani.

Sursa:agerpres.ro