Începând de luni, 18 septembrie, în municipiul Târgu Mureș va începe campania de colectare selectivă pentru deșeurile voluminoase.

Campania se va desfășura până în data de 14 octombrie, iar în cadrul acesteia se pot arunca obiecte de mobilier vechi precum: mese, dulapuri, scaune, canapele, fotolii, paturi, saltele, tablouri, cuști de animale, jucării, biciclete sau mașini de jucărie, tocuri, uși, ferestre, oglinzi, covoare, preșuri, carpete, parbrize etc..

”În anumite locații din oraș, vor fi amplasate containere speciale pentru ca toți cei care doresc a se debarasa de aceste tipuri de deșeuri să o poată face într-un mod organizat. Containerele vor rămâne pentru perioadă de 3 zile într-o locație, după care vor fi ridicate și mutate în alt loc, astfel încât să fie acoperit tot orașul. Locațiile unde vor fi amplasate aceste containere de mari dimensiuni, dar și perioada în care acestea vor fi disponibile pentru fiecare locație în parte, vor fi anunțate din timp. Rugăm târgumureșenii să dea dovadă de bună credință și să aducă la aceste containere strict deșeurile voluminoase”, au informat joi, 14 septembrie, reprezentanții Primăriei Municipiului Târgu Mureș.

Conform sursei citate, campaniile pentru alte tipuri de deșeuri (inerte, electrice, electronice sau electrocasnice sau vegetale) se vor derula periodic și vor fi mediatizate din timp.

Programul campaniei din perioada 18 – 20 septembrie:

Cartierul Belvedere și cartierul Dâmbul Pietros:

– Strada Ceahlău, lângă parcările subterane, în dreptul blocului 13;

– Strada Dâmbul Pietros, în zona parcării blocului de garsoniere nr. 12;

– Strada Koós Ferenc, în parcarea din fața blocului nr. 14;

– Strada Petru Dobra, în spatele blocurilor nr. 1, 3, 5, înspre Calea Sighișoarei;

– Strada Ion Buteanu, în spatele Ansamblului ”Mureșul”;

– Strada Parângului, în zona magazinului Profi, în parcare;

– Strada Măgurii, în zona intersecției Măgurii cu Pășunii;

– Strada Madrid Belvedere, zona de urcare a străzii Madrid.

Foto: caracter informativ