Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 13A, în localitatea Chibed, județul Mureș, s-a produs o coliziune frontală între un microbuz de transport persoane și un autocamion. În urma impactului șoferul microbuzului a decedat, iar alte 6 persoane se află în investigații medicale. La fața locului a fost solicitat și un elicopter SMURD. Circulația rutieră este oprită pe ambele sensuri de mers.

“În această dimineață, in jurul orei 07:00, printr-un apel la numărul unic de urgență 112 a fost anunțată producerea unui accident rutier în localitatea Chibed.

La locul evenimentului s-au mobilizat echipajele operative din cadrul Punctului de Lucru Sovata și Detașamentului de Pompieri Târgu Mureș cu o autospecială de stingere cu apă și spumă dotată cu modul de descarcerare, o autospecială cu descarcerare, o ambulanță Smurd de terapie intensivă mobilă, două ambulanțe prim ajutor, o ambulanță transport personal victime multiple, o ambulanță din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Mureș, precum și elicopterul SMURD.

În accidentul rutier a fost implicat un autocamion și un microbuz, rezultând 9 victime dintre care 3 încarcerate” – a informat ISU Mureș.

Update IPJ Mureş: Conducătorul unui camion, respectiv un bărbat de 30 de ani, din comuna Batoș, care se deplasa pe direcția Sovata – Bălăușeri, într-o curbă la stânga, ar fi intrat în coliziune cu un microbuz care se deplasa din sensul opus.

În interiorul microbuzului se aflau șoferul și aproximativ 8 pasageri.

Din nefericire, în urma coliziunii, conducătorul microbuzului, un bărbat de 45 de ani, a decedat, iar ceilalți pasageri au fost evaluați la fața locului de către echipajele medicale de specialitate.

Astfel, în urma accidentului au rezultat 13 victime, dintre care o persoană decedată, 3 persoane rănite grav și 9 rănite ușor conform primelor concluzii de la fața locului. Acestea din urmă au fost transportate la unități medicale pentru acordarea de îngrijiri și pentru alte investigații de specialitate.

Conducătorul camionului a fost testat cu aparatele alcooltest și DrugTest, rezultatele fiind negative.

Update ora 12:20 – Traficul a fost deblocat pe ambele sensuri, circulația se desfășoară în condiții normale.

Foto: Fb Info Trafic Mureș