Ieri dimineață, Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Mureș, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice-I.G.P.R. şi prim procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, au efectuat 18 percheziţii, în judeţele Mureş, Cluj, Alba, Ilfov, Prahova, Galaţi şi în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de evaziune fiscală.

Activităţile au fost coordonate de Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.G.P.R. şi prim procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Târgu Mureș şi s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureș.

De asemenea, la acţiune au participat și luptătorii de intervenţie din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Mureș, Cluj și Galați.

În fapt, din cercetări a reieşit că, în perioada 2013-2017, mai multe persoane, în calitate de reprezentanţi legali ai unei societăţi comerciale din judeţul Mureș ar fi dispus înregistrarea în contabilitate a unor facturi fiscale fără conținut economic real, de la 2 societăți comerciale de tip fantomă.

Prejudiciul cauzat astfel bugetului de stat este de peste 1,4 milioane de lei.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Foto: caracter informativ