Apropierea iernii și criza lemnelor de foc au dus la intensificarea furturilor din păduri. În județul Mureș, de exemplu, proprietarii spun că se trezesc cu arborii puși la pământ și buștenii tăiați și luați organizat, cu mașinile sau căruțele.

În păduri se aude aproape zi de zi zgomotul drujbelor, iar păgubiții, revoltați de îndrăzneala hoților de lemne, depun plângeri la poliție.

Satul Băla din județul Mureș este renumit pentru pădurile de salcâm, lemn de esență tare, numai bun pentru a ține sobele calde. Mai mulți proprietari de păduri s-au trezit peste noapte că le lipsesc arborii falnici de zeci de ani. Păgubiții spun că hoții taie pe alese doar copacii groși.

Un bărbat a depus plângere la poliție și spune că nu este deloc un caz singular. O altă familie din localitate a aflat că are parte de același necaz: le-a fost furat lemnul din pădure.

Păgubit: „Nu-i corect, fiecare să meargă să își cumpere. Sunt scumpe, dar să meargă să cumpere, nu să fure de la alt om!”

Polițiștii confirmă că în ultima perioadă numărul furturilor de lemne a crescut și sunt deschise mai multe dosare penale, deocamdată cu făptași neindentificați.

Sursa: stirileprotv.ro / Foto: caracter informativ