Un simplu test de sânge numit Galleri a detectat mai multe tipuri de cancer ce nu aveau simptome clare, relatează publicația „The Guardian”.

Medicii le-au spus reprezentanților sistemului de sănătate publică din Marea Britanie să se pregătească pentru o nouă eră a testelor pentru cancer, după ce un studiu a arătat că un test de sânge poate detecta mai multe tipuri de cancer înainte ca pacienții să dezvolte simptome clare.

În cadrul studiului Pathfinder peste 6.600 de adulți au fost supuși unor teste de sânge și au fost descoperite zeci de noi cazuri de cancer. Multe cancere erau în fază incipientă și aproape 75% dintre ele erau forme de cancer pentru care în mod normal nu se realizează teste.

Este vorba despre așa-numitele teste Galleri, care caută ADN-ul celulelor canceroase din sânge.

Reprezentanții sistemului public de sănătate din Anglia (NHS England) au spus că testul Galleri ar putea aduce o schimbare revoluționară în diagnosticarea cancerului.

În afară de faptul că detectează prezența cancerului, testul face și o predicție privind localizarea bolii, ajutându-i pe medici să găsească mai rapid țesuturile sau organele afectate.

Sursa: greatnews.ro / Foto: caracter informativ