Constructorul Strabag contestă licitația pentru proiectarea și execuția lotului Chețani – Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania (A3), după ce a fost desemnată câștigătoare oferta orădenilor de la Drum Asfalt.

Strabag a depus pe 10 februarie 2022 contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC). În documentul de 40 de pagini, Strabag solicită anularea raportului procedurii și reevaluarea ofertei Drum Asfalt, cu consecința stabilirii neconformității acesteia.

De asemenea, Strabag mai solicită obligarea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) la plata cheltuielilor ocazionate de contestație.

La 31 ianuarie 2022, CNAIR a anunțat câștigătorul contractului ca fiind asocierea care are ca lider Drum Asfalt, cu o ofertă de 363,79 milioane de lei + TVA. Asocierea câștigătoare trebuie să finalizeze contractul în 21 de luni (3 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuția efectivă a lucrărilor) și să garanteze lucrările o perioadă de 10 ani de la recepția finală.

CNAIR a primit trei oferte la licitația pentru finalizarea lotului Chețani – Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania (A3):

  • Asocierea DIMEX 2000 COMPANY SRL – ALPENSIDE SRL – EXPLAN SRL
  • Asocierea DRUM ASFALT SRL – OPR ASFALT SRL – OBRAS PUBLICAS Y RAGADIOS SA – TRAMECO SA – DRUMURI BIHOR SA
  • Asocierea STRABAG SRL – GEIGER TRANSILVANIA SRL

MS / Foto: caracter informativ