După alaiul de peneliști veniți în număr mare de la București până la Tîrgu Mureș să asiste la semnarea unui contract pentru un ciot de autostradă, tărăgănat de ani de zile (detalii aici), realitatea din teren nu este conformă cu promisiunile făcute. Internautul Kodok Márton, un atent observator al proiectelor de infrastructură din județul Mureș, a publicat câteva date de ultimă oră cu privire la bucățica de autostradă, dar și referitor la licitația promisă pentru Centura municipiului Tîrgu Mureș.

“Zvonuri nu tocmai bune pentru perioada de vara legat de proiectele in derulare pe Autostrada A3 din judetul Mures. Se pare ca Strabag intarzie sa demareze organizarea de santier, si demararea contractului nou semnat cu toate avizele la zi, si conform informatiilor de pe forumuri specializate doar spre finalul lunii IULIE se vor misca.

Legat de nodul Chetani unde constructor este Straco, acolo situatia se pare ca s-a blocat, nu au reusit sa scoata nodul din contract, nici nu au venit cu informatia in spatiul public, se pare ca UE are probleme in a finanta bucati in “regie proprie” de catre DRDP Brasov si Cluj. Deci momentan asteptam ori falimentul Straco complet, ori ceva gaselnita juridica.

E clar ca lotul Astaldi va fi finalizat si va fi “autostrada muzeu”, mai grav ca poate fi si 1 an jumate muzeu.

Contrar declaratiior politice despre deblocarea situatiei, licitatia pentru centura Targu Mures – Ernei este inca suspendata”, a scris Kodok Marton.

MS / Foto: colaj